Merak edilen detaylar netleşti 9. imar affı o tarihte geliyor! Yeni imar barışı kimleri kapsayacak?

Yeni imar barışı müjdesi için meclise kanun teklif verilirken 9. imar affı için merak edilen detaylar netleşmeye başladı. Yeni imar barışından kimler yararlanabilecek, imar affı kimleri kapsıyor?
Merak edilen detaylar netleşti 9. imar affı o tarihte geliyor! Yeni imar barışı kimleri kapsayacak?

AK Parti iktidarı döneminde çıkartılan imar barışı uygulamalarına bir yenisinin daha eklenmesi için ilk adım atıldı. İmar barışı konusunda uzun süredir gündemde bulunan talepler üzerine Cumhur İttifakı'nın ortakları arasında yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından hazırlanan kanun teklifi meclise sunuldu. 

 Meclise sunulan İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi istendi. 

YENİ İMAR BARIŞI KANUN TEKLİFİ 2022 KONUSUNDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ NELER?

Meclise sunulan yeni kanun teklifi ile beraber 30 Temmuz 2022 tarihinden önce yapılan kaçak yapılar için yeni bir imar affı çıkartılması bir kere daha gündeme getirdi. 2023 seçimleri öncesinde vatandaşlar tarafından genel bir beklenti oluşurken yoğun kamuoyu gündemi oluşmuştu. 

 

BBP Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından meclise verilen İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gündeme bomba gibi düştü. AK Parti döneminde verilen 9. imar barışı düzenlemesi olması nedeniyle büyük yankı uyandıran teklif bazı kişilerin tepkilerini çekse de düzenlemeyi bekleyen kişiler için ise büyük sevinç uyandırdı. Düzenleme meclisten geçmesi durumunda 30 Temmuz 2022 tarihinden önce yapılan kaçak yapılar yeni imar barışı yasasından yararlanabilecekler.