Miras bırakanın eşi hamileyse miras paylaşımı nasıl olur, doğmamış çocuk mirasçı olur mu?

Miras paylaşımında merak edilenlerin artmasının ardından konu hakkında yapılan yeni açıklamada doğmamış çocuğun mirasçı olup olamaması araştırılmaya başlandı.
Miras bırakanın eşi hamileyse miras paylaşımı nasıl olur, doğmamış çocuk mirasçı olur mu?

Yasalara göre miras konusunun nasıl işlediği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalarda miras bırakının eşinin hamile olması durumunda mal paylaşımının nasıl yapılacağı yönünde merak edilenler araştırılmaya başlandı. Her ne kadar bu durum çok sık görülmese de benzer durumlarda nelerin yapılabileceği hakkında detaylar tek tek açıklandı.

MİRASÇININ EŞİNİN HAMİLE OLMASI DURUMUNDA DOĞMAMIŞ ÇOCUK MİRASÇI OLUR MU?

Öncelikle kişinin mirasçısı yasal olarak tüm çocukları kabul edilmektedir. Altsoy olarak kabul edilen çocuklar miras durumundan ilk payı alanlar arasında yer alır ve de tüm çocuklar arasında eşit bir şekilde paylaşım yapılmaktadır. Bu konuda son dönemde en çok merak edilenler konular arasında miras bırakan kişinin hamile olmasının durumunda o çocuğun mirastan faydalanıp faydalanmayacağı hakkında bilgiler yer aldı.

Yasalara gör bakıldığı zaman bir kişinin ölümü durumunda eğer eşi hamile olursa bu durumunda o çocuğun mirastan pay tıpkı diğer çocuklar gibi alabileceği açıklandı. Fakat çocuk birey olmadığı yani henüz dünyaya gelmediği için yasal mirasçılığın kesinleşmediği hakkında da bilgiler verildi. Çocuğun dünyaya gelme garantisinin bulunmaması nedeniyle direkt olarak paylaşım yapılırsa mirasın boşa kalmasına neden olabilmektedir.

Bu nedenle de doğmamış çocuklar için miras bölüşme konusunda erteleme uygulaması gerekir. Yani diğer mirasçılar ile birlikte doğum gerçekleşene kadar herhangi bir şekilde miras paylaşımı yapılmamaktadır. Erteleme için bilinmesi gereken kritik nokta ise miras paylaşımı ertelenecekse miras bırakanın ölümü anında çocuğun ana rahmine düşmüş olması gerektiğidir.