Miras tapusu olanlar aman dikkat! Devlet 2 sene süre verdi hemen yapın yoksa...

Anneden, babadan miras kalan toprağı olanlar için son dakika duyuruldu! Devlet tarafından süre içerisinde kiralanma şartı getirilecek
Miras tapusu olanlar aman dikkat! Devlet 2 sene süre verdi hemen yapın yoksa...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son çalışma ile birlikte artık miras arazilerinin boş kalmayacağı öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre anneden, babadan kalan tarla, toprak ve bağ fark etmeksizin belli bir süre boş kalmasının ardından kiralama sisteminin uygulanacağı öğrenildi. Bu işlemler için kolaylık sağlanması amacı ile de dijital olarak kiralama imkanının da sunulacağı ifade edilmiş oldu.

Konuya ilişkin merak edilenlere Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 'Tarımın Kalbinden Dünyaya: Antalya Tarım Zirvesi' toplantısına katılım sağlayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yanıt verdi.

BU YIL UYGULAMAYA KONULACAK!!

Yapılan açıklamalarda uygulama için merak edilenlere yanıt veren Gizligider, "Portakal para etti, çok para etti, her yer portakal ağacı oldu. Ertesi yıl portakal para etmedi, çiftçi isyanda, kamyon kamyon portakal, domates, limon dökülüyor. Hepsine son vereceğiz. Kimin, nereye, neyi, ne kadar üreteceğine karar vereceğiz. Biz Türkiye'deki misafirlerimizle, turistlerimizle her gün en az 100 milyon kişiyi doyuruyoruz. Nerede, neyin, nasıl, ekilip, dikileceğine bu plana göre karar vereceğiz. Üretim planlamasına bu yıl itibarıyla geçiyoruz. Belki kısa vadede itirazlar olacak. 'Ben kendim ölçüp, ekiyordum, sen anlamazsın' diyecekler. 10 yıl sonra ekim yapamayacak duruma gelebiliriz" şeklinde durumu açıkladı.

DEVLETTEN 2 SENE SÜRE VERİLDİ!

Miras arazisi olan kişiler için kiralama sürecinin 2 yıl boş kalmasının ardından yapılacağını ifade eden Gizligder, "Neticede özel mülkiyet hukuku var. Bu kapsamında, kardeşler farklı illere gitmiş bir şekilde anneden, babadan, kalan tarla, toprak, bağ var ama mülkiyet, miras hukuku cilveleriyle bunları işleyemiyoruz. Buna dair uygulama yaptık. 5 Nisan 2023 itibarıyla tarih başladı. 2 yıl içerisinde herhangi bir toprak parçası işlenmiyorsa, kiraya vermiyorsa, kendi üretmiyorsa, herhangi bir sebeple işlenmiyorsa bir yöntem belirledik. Önce o toprağı en yakın yerleşim yerinden başlamak üzere hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralayacağız. O toprakları üretime kazandıracağız. Onun da kazancı kişi ya da kişilerin banka hesabına yatırılacak. Kişiler de para kazanacak. Boş arazilerimiz kalmasın istiyoruz" şeklinde konuşarak süreci anlattı.