Möbleli nedir, ne anlama gelir, hangi konutlar için kullanılır?

Emlakçılıkla sıklıkla duyulan möbleli teriminin ne anlama geldiği ve neden kullanıldığı oldukça merak edildi.
Möbleli nedir, ne anlama gelir, hangi konutlar için kullanılır?

Kiralık ev bakarken son dönemde sık sık karşımıza çıkan möbleli kavramı hakkında merak edilenler artmaya başladı. Emlak sektöründe sık sık karşımıza çıkan bu kavramın ne anlama geldiği merak edilirken, günlük olarak sıklıkla kullandığımız "eşyalı" teriminin karşılığı olduğu öğrenildi.

MÖBLELİ NEDİR, NE ANLAMDA KULLANILIR?

Eski zamanlara göre son yıllarda yaygınlık kazanan eşyalı evlerin bir diğer karşılığının möbleli olduğu açıklandı. Emlak sektöründe pek çok kişi tarafından bu terim sıklıkla kullanılsa da halk arasında eşyalı teriminin daha sık kullanıldığı öğrenildi. Bir daire kiralamak istediğimiz zaman o dairenin eşyalı olup olmaması önemli iken, kira sözleşmelerinde de belirtilen bu durum için dikkat edilmesi gerekenlerin bulunduğu ifade edildi.

MÖBLELİ DAİRELERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bir ev sahibinin evini möbleli yani eşyalı olarak kiralaması hem kendisi için hem de kiracı için son derece önemlidir. Kiracının evi tuttuğu andan itibaren imzalanması gereken sözleşmelerde dairenin mevcut durumunun içerisinde eşyalar da eklenir. Eşyaların kiralanırken mevcut durumunu not almak son derece önemlidir. Aksi halde eşyalarda yaşanabilecek olan herhangi bir değişim tespit etmek zorlaşacaktır.

Eve girerken kiracılar tarafından ödenen depozitoya eşyalar da dahil edilmektedir. Ev sahibinin sağlam bir şekilde kiracıya teslim ettiği eşyalara gelebilecek olan herhangi bir zarar sonucunda bu eşyaların bedellerine göre değişiklik göstermek ile birlikte depozito ücretleri kiracıya geri ödenmemektedir. Bu nedenle de eve girişlerde eşyaların mevcut durumunu detaylı bir şekilde not almak son derece önemlidir.