Murat Kurum yapı denetimde pilot bölge seçilen yeri açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak Türkiye’de yapı denetimde pilot bölge olarak nereyi seçtiklerini söyledi.
Murat Kurum yapı denetimde pilot bölge seçilen yeri açıkladı!

Türkiye’de yapı denetimde yeni bir döneme giriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklamada bulunarak yapı denetimde İstanbul’un pilot bölge seçildiğini duyurdu. Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile Yüzyıl’ın dönüşüm projesini başlattıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, başvuruların tamamlanmasının ardından hemen dönüşüm projelerine başlanacağını belirtti.

İSTANBUL DÖNÜŞECEK!

İstanbul’un riskli yapılarının dönüşeceğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Çocuklarımıza ve gençlerimize emanet edeceğimiz İstanbul’umuzun daha dirençli bir kent olmasını istiyoruz. Bu kent daha güvenli hale gelsin diye gayret ediyoruz. Bu kapsamda tüm mevzuatları gözden geçiriyoruz. Ulusal Risk Kalkanı projesi kapsamında tüm bilim insanlarımızdan görüş alıyoruz. Bilimin ışığında çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

YAPI DENETİMDE PİLOT BÖLGE İSTANBUL!

Yapı denetim sisteminde önemli bir düzenleme yapıldığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yapı denetimde pilot bölge olarak İstanbul’u seçtik. Binaların denetimini çok daha etkin bir şekilde yapabileceğiz. Pilot bölge uygulamasında İstanbul’u Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere ikiye ayırdık. Yapı denetimini de iki ayrı havuza ayırıyoruz. Anadolu ve Avrupa Yakası yapı denetim firmaları bulundukları merkezler itibariyle hizmet verecekler. Yani Anadolu Yakası’ndaki yapı denetim firmaları kura sistemiyle o bölgedeki vatandaşlarımıza yapı denetim hizmeti verecekler. Avrupa Yakası için de o bölgenin yapı denetim firmaları yine kura sistemi ile hizmet verecekler.” ifadelerini kullandı.

Etkin bir yapı denetim sistemine geçiş yapılacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yapı denetim firmaları bulundukları bölgelerde hizmet verince etkin bir sistem devreye girmiş olacak. İnşaatlara daha yakın olacaklar, şantiyelere daha fazla gidip gelebilecekler. Bu firmalar şantiyelerdeki imalatı yerinde takip edecekler. Tüm hizmetlerimizi İstanbul’da belediyeler ile koordinasyon halinde vereceğiz.” şeklinde konuştu.