Müteahhit Kriterleri Hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yeni Duyuru Yayımlandı!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 13’üncü Maddesinin Müteahhit Kriterleri İle Teminat Verilmesine İlişkin Yedinci ve Dokuzuncu Fıkralarının yürürlüğe gireceği tarih belli Oldu.
Müteahhit Kriterleri Hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yeni Duyuru Yayımlandı!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 13’üncü Maddesinin Müteahhit Kriterleri İle Teminat Verilmesine İlişkin Yedinci ve Dokuzuncu Fıkralarının yürürlüğe gireceği tarih belli Oldu. İşte merak edilen detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 13’üncü Maddesinin Müteahhit Kriterleri İle Teminat Verilmesine İlişkin Yedinci ve Dokuzuncu Fıkralarının Yürürlüğe Gireceği Tarih İle İlgili duyuru yayımlandı.



Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuru ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 13’üncü maddesinin yedinci fıkrası ile dokuzuncu fıkrasının ne zaman yürürlüğe gireceği de kesinleşmiş oldu.



6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 13’üncü Maddesinin Yedinci Fıkrası İle Dokuzuncu Fıkrası Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan duyuru metninde "6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 13’üncü maddesinin yedinci fıkrası ile dokuzuncu fıkrası (bu fıkranın (b) bendi hükmü de dâhil olmak üzere) Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarih olan 2/12/2019 tarihinde yürürlüğe girecektir" denilerek merak edilen tarih ilan edilmiş oldu.



Kamu Müteahhitleri De Numara Alacak!



Konu hakkında geçmiş dönemde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Atilla Erenler sorunun 1989 yılından bu yana yaşandığını belirterek “Yönetmelikte temel amaç, yapı müteahhitlerini ekonomik, mali ve teknik yeterliliklerine göre sınıflandırmak.



Bu yönetmelik özel sektör yapı işlerini kapsıyor, kamu işleri bunun dışında. Fakat kamu ihalelerine girenler de müteahhitlik kaydını yaptırmak zorunda. Yani kamu ihalelerinde sınıf ihtiyacı yok, numara ihtiyacı var" diyerek yeni değişikliklerden bahsetmişti. Söz konusu değişiklikler ile müteahhitlik sektöründe bir devrim yaşanacak!



Emlak365.com