O ilde deprem riski sıfır! Ev fiyatları 3 katına çıktı kiralık ev kalmadı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından pek çok kişi deprem riskinin en az olduğu bölgelere taşınmaya başladı. O ilde de deprem riskinin az olması nedeni ile kiralar üç katına çıktı.
O ilde deprem riski sıfır! Ev fiyatları 3 katına çıktı kiralık ev kalmadı

Art arda yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından artık neredeyse tüm illerde vatandaşlar evlerinin hangi düzeyde sağlam olduğuna ve de hangi bölgelerde deprem riskinin bulunduğuna bakmaya başladı. Konu hakkında uzmanlar tarafından da yapılan açıklamalara göre deprem riskinin en az bulunduğu iller açıklandı. Bu illerden biri olan Kırklareli'nde ev ve arsa fiyatları bir anda değerlenmeye başladı. 

Daha önce de Ankara ve İstanbul gibi pek çok ilde depremzede vatandaşlar tarafından yürütülen göç sonucunda fırsatçılık gündeme gelmişti. Bu durumdan çıkar elde etmek isteyen kişilerin bulunması ile birlikte deprem riskinin sıfır olduğu açıklanan Kırklareli ilinde kira, konut ve arsa fiyatlarının yükseldiği öğrenildi. 

Eskiden 7 - 8 bin kadar konut fazlası bulunurken şu ana bakıldığında hiçbir şekilde konut fazlasının bulunmadığı öğrenildi. Bununla birlikte de fiyatların bir anda 3 katına birden çıktığı ifade edildi. 

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI! 

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanı açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarda, "Birdenbire hormonlu bir büyümeyle karşı karşıya kalırsak mevcut sorunlarımız içinden çıkılmaz hal alan bir yumağa dönüşür. Devletin bu konuda bir politika üretmesi lazım" diyerek bunun yanında 83 bin kişinin yaşadığı küçük bir şehrin olduğundan da bahsetti.