O ilde imar sıkıntısı nedeniyle konut fiyatları zirveyi gördü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından illere göre konut fiyatlarının artmaya başladığına şahit olundu konu ile ilgili uzmanlardan açıklama geldi.
O ilde imar sıkıntısı nedeniyle konut fiyatları zirveyi gördü!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından pek çok depremzede farklı illere göç etmek zorunda kalmıştı. O illerden biri olan Ordu için de gelen son bilgilendirmelere göre imar sıkıntısı nedeni ile konut sorununun yaşandığına işaret edildi. Ordu Olay'ın haberine göre; Gayrimenkul danışmanı Kerem Ateşdağlı tarafından yaşanan bu konut sıkıntısının asıl nedeninden bahsedildi.

ORDU'DA KONUT SIKINTISI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ateşdağlı "Altınordu İlçesinde 3 yıldan bu yana süren imar revizyonu uygulamasından dolayı yeni inşaat imalatı ve üretiminde çok ciddi düşüşler oldu. İnşaat sektörü nerede ise durdu yeni imalat ve üretim yapılmadı. Sürekli gelişen şehir merkezinde arazi ve konut fiyatları buna bağlı olarak artış gösterdi. 6 - 7 Şubat tarihlerinde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında merkez ilçemize 8 - 10 bin civarı depremzede misafirimiz geldi. Büyük çoğunluğu ise şehrimize yerleşti. Şehirde yeni imalat olmadığı için konut ve kira fiyatları arttı ve artmaya da devam edeceğini öngörmekteyiz. Altınordu merkezinde imar plan uygulamasının yeniden açılması durumunda yeni yeni imalatların yapılması ve teslimi en az 3 yılı alacaktır. Tüm bunlar göz önüne alındığında biz gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak kısa vadede bu fiyatların durduğunu ancak artış eğiliminde olduğunu görüyoruz. Bu durumun değişmesinin ise cesaretli ve gelecek vizyonu yüksek yöneticilerin radikal kararlar alarak şehir merkezine ve denize yakın mahallelerde eskiyen mücavir alanları güncelleyerek yerleşik alan kararı vererek şehri cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır çalışmalar yapması ile mümkün” şeklinde konuştu.