Ocak - Eylül döneminde 5 konuttan 1'ini yabancılar satın aldı!

Eylül ayında konut satışlarında azalma olduğunun ifade edilmesinin ardından illere göre konut satışlarında yaşanan denge değişimleri de gündem olmaya başladı.
Ocak - Eylül döneminde 5 konuttan 1'ini yabancılar satın aldı!

TÜİK tarafından elde edilen verilere göre Türkiye'de Eylül ayında konut satışlarında azalma olduğu görülmüştü. Bununla birlikte Hürriyet'in haberine göre, yabancılara konut satışlarında da değişimlerin yaşandığı öğrenildi. Ocak ve Eylül dönemlerine bakıldığı zaman yabancılara konut satışlarının geçtiğimiz sene aynı ayına göre yüzde 43.5 oranda azaldığı ifade edildi.

TÜRKİYE'DE YABANCILARIN EN FAZLA KONUT SATIN ALDIĞI KENT ANTALYA OLDU!

Hürriyet'in haberine göre yabancılara konut satışları, geçen yılın aynı dönemine yüzde 43.5 azalarak 28 bin 64 oldu. Yabancıların konut alımlarında en fazla tercih ettiği il Antalya olurken bu sene 48 bin 450 konut satıldı. Yine Antalya ilinde Ekim ayında kadar ise 10 bin 372 konutun satıldığı öğrenildi. Diğer illerdeki konut satışları Ocak - Eylül döneminde ise şu şekildeydi; Antalya’nın ardından 8 bin 965 konutla İstanbul, 2 bin 176 konutla Mersin, 867 konutla Ankara yer aldı.

Geçtiğimiz sene Ocak ve Eylül ayı dönemlerinde konut satışları 14 bin 656 iken bu sene azalma görüldüğü öğrenildi. Yalnızca Eylül ayında yabancılara satılan konutlar Türkiye genelinde satın aldığı konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 azalarak 2 bin 930 olarak kayıtlara geçti.

İl bazında bakıldığı zaman ise İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve yüzde 14.9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre, İstanbul’u 9 bin 48 konut satışı ve yüzde 8.8 pay ile Ankara, 5 bin 476 konut satışı ve yüzde 5.3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 47 konut ile Ardahan, 55 konut ile Hakkari ve 77 konut ile Bayburt olarak gerçekleşti.

Haber Editörü