Olası İstanbul depreminde riskli konutların olduğu bölgeler açıklandı! O semtler tehlikede

Deprem uzmanları uzun süredir konuşulan ve beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor.
Olası İstanbul depreminde riskli konutların olduğu bölgeler açıklandı! O semtler tehlikede

Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Büyük İstanbul Depremi için tedbirler alınmaya devam ediyor. Son günlerde ülkenin dört bir tarafından yaşanan depremler vatandaşı tedirgin ederken uzmanlar, beklenen büyük depremle ilgili uyarılarda bulundu.

En kötü senaryolara göre de İstanbul'u etkileyecek Marmara depreminde 200 bini aşkın yapının hasar alacağı belirtildi. Bu durumda 3 milyon insan doğrudan etkileneceği öğrenildi.

CNN Türk'te bahsedilen habere göre; Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'ta ki depremlerin yarattığı yıkımdan sonra olası büyük Marmara depremi sebebiyle de tüm dikkatler megakente çevrildi.

Uzmanlar özellikle zemin sıvılaşması kapsamında riski olan ilçelerde bulunan yapılarda, zemine uygun temel sistemi uygulayarak depreme karşı hazırlık yapılmasına dair uyarılarda bulunuyor.

İSTANBUL'DA EN RİSKLİ BÖLGELER

Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim büyük İstanbul depremiyle ilgili, "207 bin bina risk altındadır olası bir Marmara depreminde. Silivri’den başlayarak Küçükçekmece sahil boyunca Bakırköy. Anadolu yakasında Tuzla’dan başlayarak Kartal, Pendik üzerinden Kadıköy’e kadar uzanan hat boyunca konuşmak ve yorum yapmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Selim, İstanbul'u zemin ve kaya ortamları şeklinde ayırmak gerektiğini söyledi ve "Zemin ortamı dediğimiz alüvyon zeminler üzerinde birçok yapı var. Her yerdeki yapılar aynı yaşta ve kalitede değil" ifadelerine yer verdi.

Emlak365.com