Oturulmayan boş daire için aidat ödenir mi?

Apartmanda yaşayan vatandaşlar tarafından aidat fiyatlarının arttığı bu son dönemde oturulmayan boş evler için de ücret ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu.
Oturulmayan boş daire için aidat ödenir mi?

Ev sahipleri tarafından aidat konusunda merak edilenler devam ediyor! Son dönemde kira fiyatlarında olduğu gibi aidat fiyatlarının da artması ile birlikte hangi durumlarda aidatların ödenip ödenmeyeceği konusunda merak edilenler artmaya başladı. Bu konu hakkında en çok ev sahipleri tarafından boş daireye aidatın ödenip ödenmeyeceği konusu yer aldı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artması ile birlikte Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan ifadeler ile konuya açıklık getirildi.

OTURULMAYAN EVE AİDAT ÖDENİR Mİ?

Apartman dairelerinde evi bulunan ev sahipleri tarafından evde kimsenin oturmaması ve kiraya verilmemesi durumunda aidat verilip verilmeyeceği konusu sık sık araştırılmaya başlandı. Merak edilenlerin artmasının ardından ise Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan ifadelerde kat maliklerinden her birinin arasında başka bir anlaşma olmaması durumunda kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderleri için toplanacak avansa eşit olarak; anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakımı gibi giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü olduğu belirtiliyor.

Bu maddeden yola çıkarak da yapılan açıklamalara göre ev sahiplerinin evlerinde oturmasa dahi aidat ödemesi gerektiği öğrenilmiş oldu. Eğer ev sahibi boş ev olduğu için aidat ödemek istemez ve bu durumdan kaçınırsa ile yasalar tarafından apartman yöneticileri tarafından icra takibi uygulamasının yapılabileceği öğrenildi.

Ev sahiplerine yapılan uyarı kapsamında aidat ödeme noktasında gerekli olan tüm koşulların sağlanması aksi halde hukuki bir sürecin yaşanabileceği belirtildi.