Perde Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı, Koltuğa Göre Halı Seçimi!

Dekorasyon konusunda dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemlilerinden biri de perde koltuk uyumu olarak öne çıkmaktadır. İşte basit tüyolar!
Perde Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı, Koltuğa Göre Halı Seçimi!

Dekorasyon konusunda dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemlilerinden biri de perde koltuk uyumu olarak öne çıkmaktadır. İşte basit tüyolar!

Halı perde uyumu büyük önem taşırken görsel açıdan da dekorasyonun vazgeçilmez tamamlayıcısı olarak kabul edilir.



Koltuğa göre halı seçimi yapılması gerekirken yine perde koltuk uyumu da sağlanmalıdır.



Koltuğa Göre Halı Seçimi Nasıl Yapılır?



Öncelik her iki mobilyanın da tarz olarak birbiri ile uyumul olmasına verilmelidir. Örneğin chester tarzı koltuk takımları olan bir kişinin spor halı modelleri için asla tercihte bulunmaması gerekir.



Klasik mobilya modelleri olan bir kişi mutlaka klasik halı modelleri tercih etmelidir. Yine koltuk takımı desenli ise halının düz ve desensiz olması, koltuk takımı düz ise de bu durumda halının mutlaka desenli olması tercih etmelidir. Yani iki eşya birbirini tamamlamalıdır.



Bir diğer önemli konu ise halının boyutudur. Halı mümkün olduğunca mobilyaların altında kalmamalı, eşyalar ile koltuğun arasında bir miktar boşluk kalmalıdır. Özellikle de halının koltuğun altında kalmamasına dikkat edilmelidir.



Perde Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?



Karar verirken önemli önceliğiniz perdenin kullanılacağı alana göre karar vermenizdir. Örneğin yatak odası için pek çok çitf kruvaze perde modelleri arasından seçim yapsa da yatak odalarında perdenin sürekli açık durması mümkün olmayacağı için bu seçim son derece yanlış bir tercih olacaktır. Yine mutfakta bu tip bir perde yerine stor perde modelleri çoka daha başarılı olacaktır. Yani öncelik perdenin kullanılacağı alana göre karar vermek olmalıdır.



Perde Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı?



Yine perdenizile kullanılacağı alanın renk uyumu da çok önemlidir. Özellikle de salon perdesi seçiminde koltuklarla uyumlu olan perde seçimi kadar fon perdelerle uyumlu koltuk kırlentleri de görüntünün muazzam bir şıklık yakalamasını sağlayacaktır.



Fon perdelerle aynı tonlara sahip olan kırlent seçimi göze hoş görünmesinin yanı sıra salon dekorasyonu için son derece zengin bir görüntü yakalamasını kolaylatıracaktır. Birebir aynı tonları kullanabileceğiniz gibi kontrast renkler arasından da seçimde bulunabilirsiniz. Örneğin beyaz koltuk takımları olan kişiler için siyah fon perdeler tavsiye edilebilir.



Perde Mobilya Uyumu Çok Önemli?



Perdelerinizin hoş görünmesi için dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda ortamda bulunan diğer eşyalardır.



Örneğin camın önünde tekli koltuk bulunuyorsa boydan uzun perdeler kullanımı tavsiye edilirken camın önünde üçlü koltuk gibi camın önünü boydan kapatan bir eşya bulunuyorsa yarım perde ya da stor perde modelleri tercih edilmelidir.



Haber Kaynağı: Emlak365.com