Prefabrik ev fiyatları Ağustos 2022! 45, 60, 70, 80 metrekare tek katlı 2+1 prefabrik evler kaç TL?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler fiyat araştırması yapıyorlar. Ağustos 2022 ortalama prefabrik ev fiyatları ne kadar? Tek katlı prefabrik evler kaç TL? Prefabrik ev için ne kadar bütçe gerekir?
Prefabrik ev fiyatları Ağustos 2022! 45, 60, 70, 80 metrekare tek katlı 2+1 prefabrik evler kaç TL?

Prefabrik evler son yıllarda oldukça cazip hale geldiler. Artık çok sayıda insan uygun bir araziye sahip olmaları durumunda prefabrik evleri ilk tercih olarak değerlendiriyorlar. Bu yönde bir değişimin bazı nedenleri bulunuyor. Hem nitelik hem de fiyat açısından prefabrik ev yaptırmanın avantajlı durumları olabiliyor.

NEDEN PREFABRİK EV?

Prefabrik evler son dönemlerde oldukça tercih edilen yapı modellerinden birisi haline geldi. Bunda Türkiye’de prefabrik ev üretiminde kat edilen mesafenin çok büyük bir önemi var. Prefabrik evler hayatımıza tek odalı konteyner yapılar olarak girmişlerdi. Ancak sektör o kadar gelişti ki artık prefabrik olarak villalar inşa edilebiliyor. Nitelikli projelerle prefabrik evler yapıldıkça insanların bu yönde eğilimleri doğdu.

Prefabrik evlerin ana motivasyonu ise maliyetleri oluyor. Betonarme yapıların maliyetlerindeki artışlar oldukça can sıkıcı boyutlara ulaştı. Buna karşın prefabrik evler çok ucuz olmasalar bile yine de betonarme evlere kıyasla daha düşük maliyetli oluyorlar. Ayrıca bir betonarme evden beklenen tüm özellikleri prefabrik evlerde bulabilmek mümkün oluyor. İnşaat süresi de hesaba katıldığında prefabrik evleri yaptırmak çok daha cazip olabiliyor. İnsanlar aylarca bekleyip betonarme ev yaptırmak yerine 2 haftada anahtar teslim prefabrik evlerini yaptırma imkanına sahip oluyorlar.

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR AĞUSTOS 2022

Prefabrik ev fiyatları açısından sektör içerisinde bir dengeli piyasa kurulmuş değil. Bundan dolayı prefabrik ev yaptırmak isteyenler ortalama fiyatlara ulaşabilmek için en az 3 firmadan fiyat almaları gerekiyor. Bunun yanında kullanılan malzeme, proje, montaj, nakliye gibi detaylara da dikkat etmek gerekiyor.

Prefabrik ev fiyatları Ağustos 2022! 45, 60, 70, 80 metrekare tek katlı 2+1 prefabrik evler kaç TL?

Şu anda prefabrik evlerin güncel fiyatları yaklaşık 175 Bin TL’den başlıyor. Bu ev 40 metrekare olurken proje büyüdükçe fiyatlar da artıyor. 45 metrekare tek katlı 2+1 prefabrik ev 200 Bin TL’ye, 49 metrekare 2+1 tek katlı prefabrik ev 212 Bin TL’ye, 62 metrekare 2+1 tek katlı prefabrik ev 245 Bin TL’ye. 68 metrekare 2+1 tek katlı prefabrik ev 265 Bin TL’ye, 70 metrekare 2+1 tek katlı prefabrik ev 275 Bin TL’ye, 72 metrekare tek katlı prefabrik ev 285 Bin TL’ye, 80 metrekare 2+1 tek katlı prefabrik ev 286 Bin TL’ye yaptırılabiliyor.