Rize Valiliği açıkladı! 16 konutun nakline karar verildi

Bugün Rize Valiliği tarafından yapılan son açıklama ile birlikte aşırı yağışların ardından 16 konutun nakline karar verildiği öğrenildi.
Rize Valiliği açıkladı! 16 konutun nakline karar verildi

Rize ilinde meydana gelen sağanak yağışların ardından yetkili kişiler tarafından yakın zamanda şehirde incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerde heyelan tehlikesine karşı korumak amacı ile vatandaşların güvenliğini sağlamak için 16 konutun nakline karar verildiği öğrenildi. Konuya ilişkin Rize Valiliği tarafından resmi duyuru yazılı açıklama ile birlikte duyuruldu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI!

Konu ile ilgili Rize Valiliği tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Yapılan incelemeler neticesinde heyelana maruz kalan veya kalabilecek durumda olan 16 konutun nakline karar verilmiş, 14 konut için 11 afet önleyici istinat duvarları yapılması, 4 konutun kontrol etütleri programına alınması önerilmiştir. Altyapı çalışmaları kapsamında ise Çayeli Abdullahhoca köyünde 5 noktada tespitler tamamlanmış olup diğer köy ve mahallelerde çalışmalar devam etmektedir" şeklindeki ifadeler ile 16 konutun nakline karar verildiği duyuruldu.