Şahsi tapusu olana devletle ortaklık geliyor! Ev, arsa, arazi tapusu olanlar dikkat

Şahsi tapusu olanlar için yeni düzenleme gündeme geldi. Yeni finansman modeli üzerinden ortak olma hakkı tanımlandı. İşte tapuda yeni döneme dair detaylar...
Şahsi tapusu olana devletle ortaklık geliyor! Ev, arsa, arazi tapusu olanlar dikkat

Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden olan kat maliklerin uzlaşmasında 3'te 2 zorunluluğuna son getirildi. Meclis'e gelmesi beklenirken yeni düzenlemede kentsel planlama kararıyla beraber salt çoğunluğun yeterli olacağı belirtildi.

Meclis tarafından kanunun kabul edilmesiyle kat maliklerinin yarısından bir fazlayla kentsel dönüşüm kararı alındı. Bu durumda kentsel dönüşüm hızlanacağı öngörüldüğünde kat maliklerinin ihtiyacı olan finansman desteklerde planlama yapıldı. Meclis'te olması tahminler arasında olan 6306 sayılı yasadaki değişikliklerin temel amacının kentsel dönüşümü hızlandırmak yönünde olduğu açıklandı. Ana parametrenin 2/3 olan arsa payı düzenlemeye getirilmesiyle binanın kentsel dönüşüme girmesi konusunda kolaylık verildi.

tapu ortaklık

DEVLET ORTAKLIK DURUMU

Modelin nasıl uygulanacağı hakkında araştırma yapanlar için yanıt gecikmedi. Devlet sizin dairenizin dönüşümü için yüzde 20 oranında desteğini vererek ortak hale geldi. Daire satıldığında güncel satış fiyatı ne ise yüzde 20'sini karşılanıyor. Yeni düzenlemeyle beraber finansmanın sağlanmasına yönelik katkılar verilir. Desteğin ipotek olarak değil, hissedar olarak verilmesi bu düzenlemenin önemli noktalarındandır. İpotek olup olmayacağı yönünde gelen bilgiler ise hissedar olacağını belirtilmesiyle devletin bu parayı hibe ettiği açıklandı.