Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Taşınmaz malların satışı hakkında düzenleme

Bugün Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon ve fahiş fiyatlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Taşınmaz malların satışı hakkında düzenleme

Bugün kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda ekonomi hakkında yaptığı açıklamaların yanı sıra taşınmaz mallar ve otomobil satışları hakkında düzenlemelerden bahsetti.

ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları hakkında konuşan Erdoğan, "Biz kimsenin ne dediğine bakmadan ülkemizi büyütme hedefimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Elbette bu meşaketli durumlarda beklenmedik durumlarla karşılaştığımız oluyor. Ancak her defasında hızla toparlanıp eskisinden daha iyi bir durumda yola devam ediyoruz. Niyetler ve yaklaşımlar farklı olduğu için ekonomiden diplomasiye ülkenin hayrına teklifler suran az sayıda aydınlar görüyoruz. Evine arabasına fahiş fiyatlar isteyerek enflasyonla mücadelemize zarar verenleri zehirli iklim etkilemektedir. Ağustos ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonun %56'ya yükselmesi, hayat pahalılığıyla mücadelemizi daha sıkı yürütmemiz gerektiğine işaret ediyor. Hiç şüphesiz bu uzun, zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. Nice badirelerin üstesinden gelen bir yönetim olarak Allah'ın izniyle enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz.

Bu uzun ve sabır isteyen süreçtir. Allah'ın izniyle enflasyonu da dize getireceğimizi de tüm kalbimizle inanıyoruz. Ülkemizde hayat pahalılığın gerekçelerine baktığımızda hammadde, bakliyat, enerji, işçilik, kira gibi unsurların öne çıktığını görüyoruz. Döviz kurları ve enflasyon da fiyatları doğrudan etkiliyor. Çalışanların ücretlerine yapılan her artış daha para insanların cebine girmeden kat be kat fazlasıyla her ürüne, hizmete yansıtılıyor. Petrol fiyatlarında her artış etiketlere aktarılırken düşüşler görmezden geliniyor. Aynı ürün ve hizmetin farklı yerlerde makasın çok açıldığı durumlar var. Kur ve enflasyondaki artış oranların ötesinde bir fiyatlama güdüsüyle karşı karşıyayız." dedi.

TAŞINMAZ MALLARIN VE İKİNCİ EL ARAÇLARIN SATIŞI HAKKINDA DÜZENLEME

Son olarak yakın zamanda gündeme gelen düzenleme hakkında ise Erdoğan "Taşınmaz malların ve ikinci el araçların ticareti ile ilgili bir düzenleme yaptık. İlan sitelerindeki kimlik doğrulama ve para cezası uygulamalarını devreye soktuk. İdari para cezaları, kapatma ve men gibi cezaların daha caydırıcı hale gelmesi gerektiği açıktır. Bu doğrultuda gerekli adımları atacağız. Yılbaşında, tüketicilerin şikâyetleri doğrultusunda hazırladığımız yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek." şeklinde konuştu.

CEP TELEFONU DESTEĞİ!

Üniversitede okuyan öğrenciler için verilecek olan 10 GB internet ve vergisiz telefonlar için çalışmaların yakın zamanda başlayacağı öğrenildi.

EVLENECEK OLAN GENÇLERE DESTEK!

Yeni evlenecek olan gençlere maddi destek verileceği ifade edilerek, yakında bu konu hakkında da detaylara yer verileceği ifade edildi.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE!

2024 yılında çiftçilere verilecek olan mazot ve gübre ödemelerinin 2023 Ekim ayından itibaren verileceği öğrenildi. Bu kapsamda 11,5 milyon lira ödemelerin yapılacağı öğrenilmiş oldu.