Şubat 2022 Kira Artış Oranı Belli Oldu Mu, Yüzde Kaç Olacak? TÜİK Ocak Ayı Enflasyon TÜFE Rakamları Ne Zaman Açıklanacak

Şubat 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Şubat ayında kiralar ne kadar artacak? TÜİK Ocak 2022 enflasyon rakamlarını ne zaman açıklayacak? Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak?
Şubat 2022 Kira Artış Oranı Belli Oldu Mu, Yüzde Kaç Olacak? TÜİK Ocak Ayı Enflasyon TÜFE Rakamları Ne Zaman Açıklanacak

Türkiye ekonomisinin çok kritik bir verisi olan enflasyon rakamlarına dair araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. 2022 yılının ilk enflasyon rakamları belli oldu mu? Ocak 2022 enflasyon rakamları açıklandı mı? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? Şubat ayı kira zam oranı belli oldu? Şubat 2022 kira zam artış oranı ne zaman açıklanacak?

OCAK 2022 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKALNACAK?

Türkiye ekonomisinin şu anda açıklanması en çok merak edilen verisi olan enflasyon rakamlarına dair büyük bir merak yaşanıyor. Enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ayın 3. gününde açıklanıyor. Resmi tatile veya hafta sonuna denk gelmeyen ayın 3. gününde TÜİK bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklıyor. 3 Şubat 2022 Perşembe günü de TÜİK tarafından Ocak 2022 enflasyon rakamları belli olacak. TÜİK'in yapacağı bu açıklama 2022 yılının ilk enflasyon verisi olacak. TÜİK'in enflasyon rakamını ise 10:00'da açıklayarak kamuoyuna duyuracak.

Şubat 2022 Kira Artış Oranı Belli Oldu Mu, Yüzde Kaç Olacak? TÜİK Ocak Ayı Enflasyon TÜFE Rakamları Ne Zaman Açıklanacak

ŞUBAT 2022 KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU MU?

Şubat 2022 dönemine ait kira artış oranının belli olup olmadığı da merakla açıklanıyor. Şu anda Şubat ayı kira zam oranı hakkında netleşen bir bilgi bulunmuyor. Şubat ayında kiralara yapılacak olan azami zam oranının belli olması için Ocak 2022 enflasyon rakamlarının açıklanması gerekiyor. Enflasyon rakamları açıklanır açıklanmaz Şubat 2022 kira artış oranının yüzde kaç olduğunu Emlak365 internet haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

Ocak 2022 döneminde kira artış oranı yüzde 19,60 oranında açıklanmıştı. Ocak ayında kira artış dönemi olan ev sahipleri kiracılarına yüzde 19,60 oranında zam yapmışlardı. 1.000 TL'lik kirası olan bir evde yeni kira Ocak ayında 1.196 TL olmuştu. Şubat ayında kira artış oranının daha yüksek olması beklenirken kira artış oranının tüm hesaplama tablolarını Emlak365 internet haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de kiralara yapılacak olan azami zam oranı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararı ile Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) rakamlarına göre belirleniyor. Son 12 aylık TÜFE ortalamasına göre ev sahipleri kiralara azami oranda zam yapabiliyorlar. Bu oranların üzerine çıkılarak kira zammı kiracıların onayı olmadan yapılamıyor.