Şubat Ayı Konut Satışları

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), şubat ayına ilişkin olan konut satış rakamlarını açıkladı. Konu satışı rak
Şubat Ayı Konut Satışları
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), şubat ayına ilişkin olan konut satış rakamlarını açıkladı. Konu satışı rak


TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), şubat ayına ilişkin olan konut satış rakamlarını açıkladı. Konu satışı rakamlarında, öncekin yılın aynı ayına oranlama yapıldığı zaman yaşanan gerileme devam ediyor. Şubat 2018 ile Şubat 2017’nin kıyaslamasında da herhangi bir artış ile karşılaşılmaz iken, yüzde 5,4 oranında bir azalma meydana geldi ve toplam rakam itibari ile 95 bin 953 seviyesine geriledi.

Konut Satışlarının İllere Dağılımı


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satışı raporları doğrultusunda en çok konut satışının yapıldığı il, önceki yıllardaki gibi yine İstanbul şehri oldu. 16 bin 247 konut satışı ile TÜİK tarafından hazırlanan listede ilk sırayı alan İstanbul’u, 9 bin 686 konut satışı ile Ankara takip etti. Üçüncü sıradaki İzmir kentinde ise 5 bin 965 adet konut satışı meydana geldi ve böylelikle Türkiye’nin en büyük 3 şehri konut satışı konusunda da ilk 3 sırada yer almış oldu. En düşük konut satışı rakamı ile Hakkari ilinde gerçekleşti. 7 konut satışı ile TÜİK listesinin son sırasında yer alan Hakkari ilinin yanı sıra, Ardahan da 8, Bayburt’ta ise 31 adet konut satışı gerçekleşti.

Türkiye Genelinde İlk Defa


Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımladığı rapor ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan PropertyTR’nin Genel Müdürü Yusuf Boz, Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısının önceki bir yıla oranlandığı zaman gerileme yaşadığını belirtti. Yusuf Boz, söz konusu durumun gayrimenkul sektörü açısından değerlendirildiği zaman, çokta karamsar bir durum olmadığını ifade etti. Yusuf Boz, 2017 yılının konut satışı açısından son derece iyi ve verimli bir yıl olduğunu hatırlattı ve 2017 yılının bir önceki ayı ile kıyaslandığı zaman rekor seviyede bir satışın gerçekleştiğinin altını çizdi. PropertyTR tarafından gerçekleştirilen araştırmaların doğrultusunda ve sonucunda, bu yıl sonu itibariyle de 2017 yılı ile kıyaslandığı zaman bir rekor beklediklerini ifade eden Yusuf Boz, gayrimenkul sektöründe yaşanan bir takım sakin ve durağan zamanların son derece normal olduğunu ve böyle dönemlerin ara sıra yaşandığını belirtti. Bunula beraber, geri ödeme kolaylıklarının ortaya çıkmakta olduğunu ve bu sebep ile konut alımında ciddi bir artış beklediklerini de sözlerine ekledi.