Talepler azaldıkça konut fiyatları düşüşe geçmeye başladı!

Konut fiyatlarının yükselişte olduğu bu son dönemde fiyatların yükselmesi ile birlikte taleplerin de azaldığı ifade edilmişti.
Talepler azaldıkça konut fiyatları düşüşe geçmeye başladı!

Son dönemde konut fiyatlarının artış göstermesi ile birlikte konut satın alımlarının yavaşladığı ifade edilmişti. Bununla birlikte vatandaşlar tarafından taleplerin azaldığı ifade edilmişti. Bu konu hakkında emlak sektöründen ev fiyatların düşmesi yönünde bilgilendirme geldi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa konu ile ilgili "Deprem konut piyasasında şok etkisi yarattı. Ancak fiyatlar artmadı. Eski yapılarda fiyatlar oldukça düştü. Yeni binalarda fiyatlar henüz düşmedi ama satış yok, talep yok. Birkaç aydır konut satın alma taleplerinde ciddi düşüş var. Eğer bu talep azlığı devam ederse yeni binalarda da satılık evlerin fiyatları düşecek" dedi.

TALEP SATIŞ YOK!

Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (ISTEB) Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, "Faizlerin artmasıyla konut fiyatlarında düşüşler başladı" dedi. Özcan, vatandaşların konutu yatırım aracı olarak gördüklerini fakat şu anda altın, dolar, euro gibi alternatif yatırım araçlarına bakıldığı zaman konutun değerinin düştüğünü söyledi. Özcan, "Şu an düşüşler yer yer başladı, devam edeceğini düşünüyorum. Örneğin bir ev sahibi evini 15 milyon TL'ye satmak istiyordu ama bu fiyatı veren çıkmadı. Aylarca bekledi. Yine çıkmadı. Mecburen o da fiyatını düşürmek zorunda kaldı. Asıl soru da şu: 'O ev gerçekten 15 milyon TL ediyor muydu?' Böyle o kadar çok örnek var ki. Ev sahipleri belirledikleri fiyatlara satış yapamadıkları sürece konut fiyatlarındaki düşüş devam edecektir" ifadelerini kullandı. Yatırım amacıyla konut almayı düşünenlere kesinlikle almalarını önermediğini belirten Ulvi Özcan, "Zaten konut yatırım için olmamalı, konut sadece insanların barınma ihtiyacını karşılamalı" şeklinde konuştu.

Bu nedenle fiyatlarda yakın zamanda değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.