Tapu sahibi olan herkese uyarı! Hemen e-Devlete girip bu işlemi yapın yoksa eviniz ya da arsanız elinizden gidecek

1 eviniz veya 1 arsanız bile varsa bu haber sizi ilgilendiriyor. Tapu sahibi olan milyonlara tedirgin eden son dakika açıklaması geldi.
Tapu sahibi olan herkese uyarı! Hemen e-Devlete girip bu işlemi yapın yoksa eviniz ya da arsanız elinizden gidecek

Türkiye'de bulunan milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren duyuru yapıldı. Evi ya da arsası bulunan herkesin buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Bugün hemen e-Devlet'e girip işlem yapmayanlara başı çok ağrıyacak.

edevlet.jpg

Türkiye'de üzerine kayıtlı tapusu olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Özellikle son yıllarda konut ve arsa fiyatlarının deprem faciası ile birlikte aşırı artması sonrası tapu sahiplerine yeni dolandırıcılık oyunları oynanmaya başlandı.

HEMEN ŞİMDİ E-DEVLET'E GİRİP İŞLEM YAPIN

Dolandırıcıların yeni ağları tapu sahipleri oldu. Türkiye'de bir çok tapu sahibi e-Devlet'e girip telefon numaralarını sisteme kaydetmedikleri için dolandırıcılar e-Devlet üzerinden tapu bilgilerine erişip evinizi ya da arsanızı satışa çıkarabiliyorlar.

Hemen e-Devlet'e giriş yapanlar ilk olarak sisteme kişisel kullandıkları telefon bilgilerini kaydetmeleri gerekiyor. Telefon bilgilerinin kaydedilmesinin ardından olası bir dolandırıcılık esnasında SMS ile 'tapu satışınızı onaylayın' gibi mesajları görmeleri halinde en yakın polis merkezine giderek dolandırıcılığa karşı önlem alabilirler.

ELİNİZDEN EVİNİZ YA DA ARSANIZ GİTMESİN

Türkiye'deki bir çok ilde başlayan dolandırıcılık furyası günden güne artarken ev ya da arsa sahibi olan tapusu bulunanlar e-Devlet telefon kayıt süreçlerinin ardından her türlü satış işlemleri ve dolandırıcılık bilgileri mesaj olarak bildirilecek.

Henüz e-Devlet üzerinden işlem yapmamış ve telefon bilgilerini girerek SMS ile telefonlarını doğrulatmamış olan vatandaşların sisteme giriş yaparak bilgilerini doğrulatmaları gerekiyor. T.C. e-Devlet sistemine giriş yaparak kişisel bilgiler bölümünden telefon güncellemesi yapabilirsiniz.