Tapusu Olanlar Dikkat! GABORAS İle İlgili İlk Görseller Paylaşıldı

Gayrimenkuller Kıymetler Borsası A.Ş. kelimelerinin ilk harflerinden oluşan GABORAS sistemi hakkında yeni detaylar belli olmaya devam ediyor. Tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni sistemin detayları haberimizde...
Tapusu Olanlar Dikkat! GABORAS İle İlgili İlk Görseller Paylaşıldı

Gayrimenkuller Kıymetler Borsası A.Ş. kelimelerinin ilk harflerinden oluşan GABORAS sistemi hakkında yeni detaylar belli olmaya devam ediyor. Tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni sistemin detayları haberimizde...

GABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun sistem hakkında yeni bilgilendirmelerde bulundu.



GABORAS Nedir?



Gayrimenkul Kıymetler Borsası, Türkiye sınırları içerisinde bulunan taşınmazların alım, satım ve kiralama işlemlerinin internet üzerinden 7/24 gün ve saat sınırlaması olmadan kesintisiz olarak yapılmasını sağlayacak özel bir borsa olarak tanımlanıyor.



Altun açıklamasında GABORAS tanımı için "GOS, borsa ve harita ekranlarının bir arada kullanıldığı, saniyeler içinde erişilebilen, anlık şeffaf raporlama teknikleri ile desteklenen, ileri düzey karar destek sistemlerinden oluşan, dünyada kullanılan en gelişmiş ileri teknolojilerin kullanıldığı bir sistem." ifadelerini kullandı.



Sistem hayata geçirildiği anda internet üzerinden ev satışı, ev kiralama, yabancılara konut satışı, taşınmaz devri gibi işlemler artık çok daha kolay bir şekilde yapılacak. Borsa için Gaboras Operating System (Gaboras İşletim Sistemi-GOS) işletim sistemi kullanılacak ve en üst düzey güvenlik önlemleri alınacak.



GABORAS % 65 Oranında Tamamlandı



Altun çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirterek "GABORAS'ta amacımız keşfedileni yeniden keşfetmek değil. Var olanlar içinde en iyi olanı, yerli teknolojiyi geliştirerek GOS alt yapısında birleştirdik. Yüzde 100'e yakın yerli ve milli bir sistem oluşturduk.



Mevcut platform servisleri ve hizmetler içinde yaptığımız titiz inceleme sonucu Gaboras İşletim Sistemi'nde en iyi ve ileri teknolojik ürünleri bir araya getirdik. GOS, gördüğü işlevler açısından dünyada bir ilk olacak." dedi.



Dünyadaki İlk Gayrimenkul Borsa İşletim Sistemi "GABORAS" Olacak



Sistemin şimdiye kadar geliştirilen ilk gayrimenkul borsa işletim sistemi olduğunu belirten Altun "İster bireysel yatırımcı, isterseniz de dev bir banka olun. Hiç zorlanmadan mülklerinizi veya ipoteklerinizi, teminatlarınızı saniyeler içinde yönetebilecek, alıp-satabilecek, anında durumunu sorgulayabileceksiniz.



Buna göre ülkedeki 158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek yaygın bir teknolojik ağ oluşturuyoruz. Tüm Türkiye'de hizmet verecek sistemimiz dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek. Hatta yereldeki binlerce uzman muhatapları da bu hizmetin içine sokuyoruz.



Daha şimdiden 48 bin emlak danışmanı, 12 bin değerleme uzmanı, 4 bin 500 planlama ve harita bürosu, 850'den fazla hukukçu sisteme işlenmiş durumda." dedi.



Emlak365.com