Tasfiye Kararnamesi Çıkacak Ancak Fiyat Farkı Kararnamesi Gündemden Çıkarıldı

Özellikle de kamu müteahhitlerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi için şok edici bir iddia ortaya atıldı.
Tasfiye Kararnamesi Çıkacak Ancak Fiyat Farkı Kararnamesi Gündemden Çıkarıldı

Özellikle de kamu müteahhitlerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi için şok edici bir iddia ortaya atıldı.

İlk olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından açıklanan tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.



Mersin'de bir dizi açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iddialara göre tasfiye kararnamesi üzerinde çalışmalara devam ettiklerini ancak fiyat farkı kararnamesinin gündemlerinde olmadığını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Ne Demişti?



Bakan Cahit Turhan 26 Eylül 2018 tarihinde yapmış olduğu açıklamasında "Bir kararnameyle taraflara, sözleşmenin idare tarafı olarak alternatifli öneriler getireceğiz, 'Ya tasfiye et ya devret ya da bu kurallara göre fiyat farkını kabul et ama hiçbir şekilde ülkeyi terk etme.' Sizler bizim için önemlisiniz.



Bu ülkenin en kıymetli değerisiniz, bu ülkenin kalkınmasında dinamosunuz, bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Onun için işçi, işveren, esnaf, sanayici, üreten, tüketen hepimiz bu geminin içindeyiz. Biz bu geminin selameti ve menzile ilerlemesi için elimizden gelen her türlü kararı alacağız, gayreti yapacağız.



Gemide bulunan herkesin kendine göre sorumlulukları var, bunların gereğini özellikle dar vakitlerde daha fazla yerine getirmek durumundayız, ülkemizin selameti, geleceği, birlik ve beraberliğimizi korumak için." diyerek hem tasfiye hem de fiyat farkı kararnamesi çıkaracaklarını söylemişti.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Tasfiye Kararnamesi Yakında Çıkacak"



Bakan Pekcan ise "iş dünyasının uzun süredir beklediği 3 kararnemeyi hazırlıyoruz. Kısa sürede yayınlayacağız. Tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi tamamlanmak üzere. Kısa çalışma süresi ödeneği için kararname de hazırlanıyor" diyerek fiyat farkı kararnamesi çıkarılacağını söylemişti. Bu hafta içerisinde Resmi Gazete ile ilgili kararnamelerin yayımlanması bekleniyor.



Yayımlanacak kararnamelerin içerisinde fiyat farkı kararnamesi olup olmayacağı ise merak konusu oldu.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"