Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi İçin Son Gelişmeler Neler?

Bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından sözü verilen tasfiye kararnamesi özellikle de mağdur olan müteahhitler tarafından yakından takip ediliyor.
Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi İçin Son Gelişmeler Neler?

Bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından sözü verilen tasfiye kararnamesi özellikle de mağdur olan müteahhitler tarafından yakından takip ediliyor.

Doların büyük bir hızla artması ve buna bağlı olarak inşaat malzemelerinde yaşanan fiyat dalgalanması devletten ihale alan kamu müteahhitlerin ciddi anlamda zarara uğramasına neden oldu.



Buna eklenen hak edişlerin ödemelerinde yaşanan gecikmeler pek çok müteahhitin ne yazık ki iflas etmesine neden oluyor. Konkordato ilan eden inşaat şirketleri sayısında rekor artış da bunun en büyük kanıtı olarak kabul ediliyor.



Fiyat Farkı Kararnamesi Çıkmayacaksa Müteahhitler Tasfiye Hakkı İstiyor!



Bakan Turhan tarafından verilen müjde ile umutlanan müteahhitler aradan geçen uzun zamana rağmen fiyat farkı kararnamesi ya da tasfiye kararnamesi çıkmaması nedeni ile büyük bir sıkıntıya düşmüş durumdalar.



Müteahhitlerr hükümetten fiyat farkı kararnamesi çıkarılmasını, bu mümkün değilse bile en azından kendilerine zarardan kurtulmak adına tasfiye hakkının verecek olan tasfiye kararnamesi hakkının sunulmasını istiyorlar. Ancak konu hakkında hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aradan geçen uzun zamana rağmen hiçbir açıklamada bulunmuyor ve konunun Bakanlar Kurulu'nda konuşulduğu açıklamasından başka bir net bilgi paylaşımı yapılmıyor.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Tasfiye Kararnamesi Açıklaması



Yapmış olduğu açıklamasında Bakan Turhan ise "Bir kararnameyle taraflara, sözleşmenin idare tarafı olarak alternatifli öneriler getireceğiz, 'Ya tasfiye et ya devret ya da bu kurallara göre fiyat farkını kabul et ama hiçbir şekilde ülkeyi terk etme.' Sizler bizim için önemlisiniz.



Bu ülkenin en kıymetli değerisiniz, bu ülkenin kalkınmasında dinamosunuz, bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Onun için işçi, işveren, esnaf, sanayici, üreten, tüketen hepimiz bu geminin içindeyiz. Biz bu geminin selameti ve menzile ilerlemesi için elimizden gelen her türlü kararı alacağız, gayreti yapacağız.



Gemide bulunan herkesin kendine göre sorumlulukları var, bunların gereğini özellikle dar vakitlerde daha fazla yerine getirmek durumundayız, ülkemizin selameti, geleceği, birlik ve beraberliğimizi korumak için." demişti.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"