Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Sadece Karayolları Müteahhitlerini Mi Kapsayacak?

Kamu müteahhitleri daha önce çıkarılacağı açıklanan tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi müjdesini beklemeye devam ederken ne yazık ki konu hakkında olumsuz gelişmeler yaşanıyor.
Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Sadece Karayolları Müteahhitlerini Mi Kapsayacak?

Kamu müteahhitleri daha önce çıkarılacağı açıklanan tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi müjdesini beklemeye devam ederken ne yazık ki konu hakkında olumsuz gelişmeler yaşanıyor...

İlk olarak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan'ın açıklama yaptığı tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi hakkında bugün ortaya şok edici bir iddia atıldı.



Habertürk TV tarafından yapılan habere göre çıkarılacak olan tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi sadece karayolları müteahitleri tarafından yapılan işleri kapsayacak.



Tüm Kamu Müteahhitleri Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Hakkından Yararlanamayacak!



Karayollarında yüzlerce müteahhiti ilgilendiren tasfiye kararnamesi kapsamında henüz başlangıç aşamasında olan karayolu projeleri tasfiye edilecek, inşaatlar durdurulacak.



Anlaşmalı tasfiye işlemi çerçevesinde müetahhitler mali ya da idari bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak ve devlete vermiş oldukları teminatları geri iade edilecek.



Devam edecek projeleri ilgilendiren fiyat farkı kararnamesi ise sadece 2018 yılının ikinci yarısını kapsayacak ve belli sayıdaki inşaat malzemesinde fiyatlar güncellenecek. Ancak çok yüksek oranlı bir fiyat artışı yapılmayacak.



Gelecek yıl devam etmesi planlanan projeler ise kaynak ihtiyacına ve tamamlanma düzeyine göre tasnif edilerek önceliklere göre sıralanacak. Ağırlık yüzde 80 düzeyinde tamamlananlara verilecek. Büyük ölçekli projelere başlanmayacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi hakkında çalışmaların sürdüğünü ve bu koşullar altında kısa sürede tamamlanacağını duyurdu. Verilen haber ise ne yazık ki büyük bir umutla tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi çıkmasını bekleyen kamu müteahhitlerini üzdü.



Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"