THY Emlak Konut kura sonuçları! THY Arnavutköy kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Artan konut fiyatlarının ardından sosyal konut projeleri de yakından takip ediliyor. Son olarak THY Emlak Konut Yenişehir Arnavutköy projesi için başvurular alınırken kura ile belirlenecek olan hak sahipleri de sonuçların açıklanmasını bekliyor.
THY Emlak Konut kura sonuçları! THY Arnavutköy kura sonuçları  ne zaman açıklanacak?

Pandemi döneminin ardından Türkiye'de artan konut fiyatları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Konut fiyatlarının yükselişini sürdürmesi üzerine hükümet bazı kampanyalara imza atmış ve sosyal konut projelerini hayata geçirmişti. Son olarak THY Emlak Konut projesi için duyuru yapılırken proje kapsamında da başvurular alındı.

THY Emlak Konut Yenişehir Arnavutköy projesi kapsamında başvurular alınırken başvuru sahipleri de "THY Emlak Konut kura çekimi ne zaman, kura sonuç tarihi açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başlandı. THY ve Emlak Konut'un ortak olduğu "Yenişehir Evleri Arnavutköy" projesi için başvuruları sona ererken ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar da sonuçların açıklanacağı tarih için geri sayıma başladı.

THY EMEKL KONUT YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstanbul'da evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla iş birliğine imza atan Emlak Konut ve Türk Hava Yolları (THY) kura başvuruları haziran ayında tamamlandı. 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler için hak sahipleri kuraların ardından belli olacak. İlk yıl için taksit ödemesi;

1+1 daire için 7.500 TL,

2+1 daire için 10.000 TL ve

3+1 daireler için de 15.000 TL olarak belirlendi.

iiiiiii.jpg

Yenişehir - Arnavutköy evlerinin hak sahipleri kura yolu ile belirlenecek. Ancak henüz kura tarihi belli olmadı. Detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Projede başvuru şartları da şöyle açıklandı;

İstanbul'da ikamet, hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı evinin olmaması,

Son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması şartı aranacak.

77.jpg

Mücbir sebepler hariç, 5 yıl boyunca satış işlemi yapılamayacağı kaydedilen açıklamada katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, kura çekimi ile hak sahibi oldukları projeden, yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek. Gelişmelere dair Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'ndan açıklama bekleniyor.

Emlak365.com