Temmuz ayı konut fiyatları yüzde 95 arttı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamalara göre Temmuz ayında konut fiyat endeksi yüzde 95 oldu!
Temmuz ayı konut fiyatları yüzde 95 arttı!

2023 yılı konut fiyatlarının artış gösterdiği bu son dönemde bugün Temmuz ayı için Konut Fiyat Endeksi'nin açıklandığı öğrenildi. Türkiye'deki konutların kalite endeksinin arındırılmış fiyatlarına bakıldığı zaman Temmuz ayında geçtiğimiz aya göre konut fiyatlarının yüzde 7,3 oranında artış gösterdiği ifade edildi.

TEMMUZ AYINDA KONUT FİYAT ENDEKSİ YÜZDE 95 OLDU!

Konu ile ilgili verileri açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamalara göre bu Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut fiyatları yüzde 94,7 oranında arttı. Konut Fiyat Endeksi, KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 31,2 oranında artış gösterirken, yıllık bazında bakıldığı zaman ise bir önceki ay yüzde 95,9 seviyesinde gerçekleşmişti.

İLLERE GÖRE KONUT FİYAT ENDEKSİ BELLİ OLDU!

Özellikle de büyükşehirlere bakıldığı zaman yani İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde de konut fiyat endeksleri belli oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bu sene Temmuz ayında bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 6,8 Ankara'da yüzde 8,1 ve İzmir'de yüzde 5,5 oranında artış gösterdi.

Bununla birlikte bir önceki yılın aynı ayında göre ise İstanbul'da yüzde 82,7 oranında, Ankara'da yüzde 105,2 oranında ve İzmir'de yüzde 97,1 oranında artış yaşandığı öğrenilmiş oldu. Konuya ilişkin yapılan bu açıklamaların ardından önümüzdeki süreçte Türkiye genelinde bakanlıklar tarafından da yapılan çalışmalar sonucunda fiyatlarda herhangi bir azalmanın yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.