THB Türkiye Hazır Beton Endeksi Şubat 2020 Endeksi Raporu Yayımlandı! İnşaat Sektörü Kısmen İyileşti

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün yakından takip ettiği hazır beton endeksi raporunun Şubat ayına ilişkin olanını açıkladı.
THB Türkiye Hazır Beton Endeksi Şubat 2020 Endeksi Raporu Yayımlandı! İnşaat Sektörü Kısmen İyileşti

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün yakından takip ettiği hazır beton endeksi raporunun Şubat ayına ilişkin olanını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre inşaat sektöründe Şubat ayında kısmi iyileşme yaşandı. Detaylar haberimizde...

Hazır Beton Endeksi Şubat ayı raporu yayımlandı.



Yayımlanan raporda yer alan değerlendirmelere göre inşaat sektörü Şubat ayında hafifte olsa toparlanma gösterdi.



KONUT SATIŞ RAKAMLARI MART AYI İTİBARİ İLE DÜŞMEYE BAŞLAYABİLİR!



"Son açıklanan ocak ayı konut satış rakamları, düşük faizin etkisi ile oldukça iyi gelmiştir. 113 bini aşan aylık konut satışlarında ipotekli satışlarda sıçrama göze çarpmaktadır. Ocak ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %546,1 oranında artış göstererek 42 bin 237 olmuştur.



Ertelenmiş olan konut talebi son 5 aydır hayata geçmeye başlamıştır. Ancak en son açıklanan şubat ayı Tüketici Güven Endeksi 57,3 değeri ile oldukça düşük gerçekleşmiştir. Bu da tüketim davranışında önümüzdeki dönemde olumsuz bir tablo ile karşılaşabileceğimizin göstergesi olabilir" ifadeleri ile konut satış rakamlarının Mart ayı itibari ile düşüşe geçebileceği öngörüsüne yer verildi.



ENFLASYON 2020 YILINDA TEKRAR TEK HANEYE DÜŞMEZ!



Yayımlanan raporda ülke ekonomisine dair değerlendirmelere de yer verilirken "Aynı zamanda Korona virüsü nedeniyle bütün ülkelerin ekonomileri olumsuz etkilenmeye başlamıştır, bu etkilerin ortaya çıkaracağı ekonomik hasarın boyutları önümüzdeki dönemde ortaya çıkacaktır.



Türkiye’nin bu süreçte, korona virüsü ve diğer jeopolitik risklerin yaratacağı ekonomik etkileri azaltmak için faiz politikası başta olmak üzere ekonomik tedbirler alması beklenmektedir. Tüm bu süreçler değerlendirildiğinde, şubat ayı itibarıyla %12’nin üstünde devam eden enflasyon bu yıl aşağı gitmeyecek gibi görünmektedir" ifadeleri ile 2020 yılında tekrar tek haneli faiz rakamlarının görülemeyeceği iddiasına yer verildi.



THB Türkiye Hazır Beton Endeksi Şubat 2020 Endeksi Raporu Yayımlandı! İnşaat Sektörü Kısmen İyileşti



Emlak365.com