Ticaret Bakanlığı'ndan çimento fiyat açıklaması!

Fahiş fiyat ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Ticaret Bakanı Ömer Bolat önemli açıklamalarda bulundu.
Ticaret Bakanlığı'ndan çimento fiyat açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından çimento fiyatlarının düşürülmesi için çalışmaların yapılacağı açıklanmıştı. Konu ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat fahiş fiyatlara yönelik yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

ÇİMENTO FİYATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Bakan Bolat tarafından yapılan açıklamalarda "Fahiş fiyat artışı ve serbest rekabeti bozan kartelleşme iddialarına yönelik, ilişkili kurumumuz Rekabet Kurumu ile birlikte Bakanlığımız müfettişlerince çimento sektörüne yönelik incelemelerimiz devam etmektedir. Çimento sektörünün yanı sıra olağanüstü hal, afet ve dalgalanma dönemleri ile diğer acil durumlarda üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından satışa sunulan ve kamunun beslenme, sağlıklı yaşama ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerin bulunduğu bütün sektörleri Bakanlık olarak yakından takip etmekteyiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda fahiş fiyatlara yönelik çalışmalara ilişkin ise "Anılan düzenlemenin uygulamasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup mevzuata aykırı hareket edenler hakkında her bir aykırılık için 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır. Son dönemde yoğunlaşan şikayetler dikkate alınarak, emlak piyasasında manipülatif fiyat oluşumuna yol açan ve vatandaşın güncel ekonomik konjonktür kaynaklı yaşadığı zorlukların suistimal edilmesine sebebiyet veren satılık konut ilanlarına yönelik Bakanlığımızca inceleme ve denetimlere başlanmıştır. Bu inceleme ve denetimler sonucunda, ilanın yayında olduğu süreçte ilan fiyatında önemli yüzdesel artışa giderek piyasanın dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına yol açan gerçek ve tüzel kişilere cezai müeyyide uygulanmaktadır. Tüketici mağduriyetine neden olan tüm haksız uygulamalara karşı Bakanlığımızca denetimler aralıksız sürdürülecek olup getirilen düzenlemelere ve alınan tedbirlere uygun hareket etmediği tespit edilen kişi ve işletmelere idari yaptırım uygulanmasına devam edilecektir." dedi.

Haber Editörü