TOKİ "Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler" Geliştirecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan Danimarka'da gerçekleştirilen Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler programına katıldı. 3 günlük ziyaretini tamamlayan Turan önemli açıklamalarda bulundu.
TOKİ "Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler" Geliştirecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan Danimarka'da gerçekleştirilen Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler programına katıldı. 3 günlük ziyaretini tamamlayan Turan önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin enerjide ithalata dayalı bir ülke olduğunu belirten Turan bu nedenle yenilenebilir enerj kaynaklarının ülkemiz adına büyük bir önem taşıdığını söyledi.



Hem Rüzgardan Hem De Güneşten Elektrik Üretmeliyiz!



TOKİ Başkanı Turan açıklamasında "TOKİ olarak, Türkiye enerjide ithalata dayalı bir ülke olduğu için hem yenilenebilir enerjinin yani atıklardan enerji üretimi konusunda hem de rüzgardan ve güneşten belki binaların bulunduğu konumlardan elektrik üretme noktasında tasarımlar üzerinde çalışıyoruz." dedi.



Danimarka Bu Alanda Dünyanın En Güçlü Ülkelerinden Biri



Danimarka'nın bu alanda en gelişmiş ülkelerden biri olduğunu belirten Turan “Danimarka bölgesel ısıtma ve teknoloji anlamında dünyanın gelişmiş ülkelerinden bir tanesi. Burada gelişen hem teknolojiyi gördük hem de bölgesel ısıtma konusundaki yenilikleri inceledik.



Bu açıdan yararlı bir seyahat gerçekleştirdik. Enerji, yenilenebilir enerji, bölgesel ısıtma bizim için önemli. TOKİ olarak, Türkiye enerjide ithalata dayalı bir ülke olduğu için hem yenilenebilir enerjinin yani atıklardan enerji üretimi konusunda hem de rüzgardan ve güneşten belki binaların kendi bulunduğu konumlardan elektrik üretme noktasında tasarımlar üzerinde çalışıyoruz.” dedi.



TOKİ İndirim Kampanyası İle 600 Milyon Liralık Gelir Elde Etti



Başvuru süresinin tamamlandığı TOKİ borç kapatma indirim kampanyası hakkında da açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan "Yüzde 24 indirim kampanyamızdan 13 binin üzerinde vatandaşımız faydalandı ve TOKİ’ye 600 milyon liralık borcunu kapattı. Burada önemli olan borcunu kapatan vatandaşlarımızın yüzde 98’i banka kredisi kullanmadan, 'yastık altı' dediğimiz tasarruflarıyla borcunu kapattı.” dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"