TOKİ Tarafından Yapılan Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Ne Zaman Açılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapımı devam eden Diyarbakır 4. Oto Sanayi projesinde sona gelindi. Peki, Diyarbakır 4 Oto Sanayi Sitesi ne zaman açılacak, son durum ne?
TOKİ Tarafından Yapılan Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Ne Zaman Açılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapımı devam eden Diyarbakır 4. Oto Sanayi projesinde sona gelindi. Peki, Diyarbakır 4 Oto Sanayi Sitesi ne zaman açılacak, son durum ne?

507 dönümlük büyüklüğe sahip dev bir arazi üzerinde yapımına devam edilen TOKİ Diyarbakır 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



Diyarbakır 4. Sanayi Sitesi Nerede?



Diyarbakır 4.Sanayi sitesi ihalesi TOKİ tarafından yapılmış ve Diyarbakır sanayi sitesi inşaatına başlanmıştı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde inşa edilen en modern sanayi sitesi olarak dikkatleri üzerine çeken yeni sanayi sitesi Diyarbakır - Elazığ Karayolu karayolu üzerinde yer alıyor.



Diyarbakır 4 Oto Sanayi hakkında açıklamada bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan "Projede, 620'si 150 metrekare ve 190'ı da 300 metrekare büyüklüğe sahip iki tip iş yeri bulunuyor. Sitede ayrıca çalışanların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik, idare binası, çarşı, banka, fırın, cami, PTT ve lokanta gibi birimler de yer alıyor.



Modern oto sanayi sitesiyle kentin vizyonuna ve istihdama katkı sağlamayı, üretim altyapısını oluşturmayı ve mesleki alanları geliştirmeyi hedefliyoruz." diyerek projenin önemine değinmişti.



Diyarbakır Yeni 4 Oto Tamircileri Sanayi Sitesi Ne Zaman Açılacak?



Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi açılış tarihi hakkında açıklama yapan Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Muhsin Erdoğmuş "Kentimiz hızla büyüyor. Mevcut yerlerimizdeki iş yerlerimizin küçüklüğü, altyapı yetersizliği, sokakların dar olması münasebetiyle ihtiyaca cevap vermiyor.



Yağmur yağdığı zaman iş yerlerimize su doluyor. Esnaf olarak artık 40-50 metrekare mekanda kendimizi geliştirmemiz mümkün değil. Kentimiz hızla büyüyYaklaşık burada 4 bin 500 kişi çalışacağına inanıyorum. Ustalarımız çok iyi bir yerde mesleğini icra ediyor olması, gelen çıraklarımızın burayı severek geleceğine inanıyoruz.



Görünüm ve vizyonuyla kentimiz için örnek bir sanayi sitesi olacak. Diyarbakırlılar için büyük bir imkan."or. Mevcut yerlerimizdeki iş yerlerimizin küçüklüğü, altyapı yetersizliği, sokakların dar olması münasebetiyle ihtiyaca cevap vermiyor. Yağmur yağdığı zaman iş yerlerimize su doluyor. Esnaf olarak artık 40-50 metrekare mekanda kendimizi geliştirmemiz mümkün değil." diyerek yeni sanayi sitesinin en geç 2019 yıl sonuna kadar açılacağını söyledi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"