2023 Eylül ayı kira artış oranı belli oldu! Yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının beklediği Eylül ayı kira artış oranı 2023 Ağustos enflasyonunun açıklanması ile birlikte belirlendiği ifade edildi.
2023 Eylül ayı kira artış oranı belli oldu! Yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?

Özellikle son dönemde konut ve kira fiyatlarında yaşanan ani yükselişlerin ardından ev sahibi ve kiracılar TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyonu merakla beklemeye başladı. Bu kapsamda bakıldığı zaman Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklandığı görüldü. Açıklanan bu verilerin ardından ise merakla beklenen Eylül ayı kira artış oranının da belirlendiği ifade edildi. Bu çerçevede hem ev sahiplerinin hem de iş yeri sahiplerinin kiralara ne kadar zam yapabilecekleri merak konusu oldu.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

TÜİK tarafından yapılan açıklamalara göre 2023 Ağustos ayı enflasyon rakamları şu şekilde verildi;

Açıklanan verilere göre, TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %9,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre %43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre %58,94 ve on iki aylık ortalamalara göre %56,28 olarak gerçekleşti.

KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU!

Bununla birlikte konut ve iş yeri sahiplerinin kiralara yapabilecekleri zam oranının belirlendiği ifade edildi. Kapsam dahilinde geçtiğimiz seneden bu yana bakanlık tarafından yürürlüğe sokulan yüzde 25 kira artış sınırının hala geçerliliğini koruduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde artırım oranı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştır. Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir.” ifadeleri yer almıştı. Bu nedenle de 2024 tarihine kadar kira artış oranının belirlendiği ifade edildi.