Tüm tapu sahiplerini ilgilendiriyor! 1 Kasım itibariyle tüm sistem değişecek

Bakanlık tarafından konutta fırsatçılık yapmak isteyen kişiler için yapılan düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor. Çalışmaların 1 Kasım tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği öğrenildi.
Tüm tapu sahiplerini ilgilendiriyor! 1 Kasım itibariyle tüm sistem değişecek

Hem geçtiğimiz sene hem de bu senenin başından itibaren konut fiyatlarının artış göstermesi ile birlikte bakanlık tarafından konut ve kira fiyatları için çeşitli önlemler alınmaya başlamıştı. Öncelikle kira fiyatları için yapılan düzenlemede kira artış oranı olarak yüzde 25 zam sınırının getirildiği öğrenildi. Bununla birlikte de fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen ilan sahiplerine cezaların uygulanacağı ifade edilmişti.

Tüm tapu sahipleri için bugün yapılan son dakika uyarısı ile birlikte de konut fırsatçılığının sona erebileceği öğrenildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre 1 Kasım itibariyle tapu uygulamalarının e-Devlet üzerinden de yürütülmeye başlanacağı ifade edildi.

UYGULAMA 1 KASIM 2023 İTİBARİYLE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Tapu sahipleri için yapılan açıklama ile birlikte geçilecek olan yeni uygulama ile birlikte ilan sahiplerinin e-Devlet üzerinden yapacağı kimlik doğrulaması ile birlikte e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyeceği öğrenildi.

Buradaki amaç ve hedeflerin ise konut ilanlarındaki sahteciliğin önüne geçilmesini sağlamak, piyasadaki fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek ve tapu kaydı bulunmayan vatandaşların yakınları adına konut ve arsalarını satışa çıkarmalarının önüne geçmek olduğu açıklandı.

UZMANDAN AÇIKLAMA GELDİ!

OdaTV'nin haberine göre; değerlendirmelerde bulunan gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sistemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek.

Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz.

e-Devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız." şeklinde ifadelere yer verildi.

Böylelikle 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren vatandaşların artık tapularını e-Devlet üzerinden sisteme işlemesinin gerekli olduğu, böylelikle fahiş fiyatlara karşı mücadelede daha da fazla yol alınabileceği öğrenildi.

Haber Editörü