Turizm bölgelerinde konut kiralamaya 100 gün sınırı yolda!

Geçtiğimiz günlerde günlük kiralık evler için yapılacak olan yasal düzenlemenin ardından turizm bölgelerindeki konut kiralamaya bu defa 100 gün sınırının getirileceği öğrenildi.
Turizm bölgelerinde konut kiralamaya 100 gün sınırı yolda!

1 Ekim tarihinde TBMM'nin açılmasının ardından konut kiralamaları konusunda da yeni düzenlemelerin yapılacağı ifade edilmişti. Bu konuda ilk gelen bilgilere göre günlük kiralık evlerde büyük değişikliklere gidileceği öğrenildi. Artık kiralama yapan kişilerin belirli ruhsat ve belgelere sahip olması gerektiği, bununla birlikte sağlanması gereken bazı şartlara da harfiyen uymaları gerektiği öğrenildi.

TURİZM KONUT RUHSATI OLMASI GEREKECEK!

Konuya ilişkin düzenlemede ilk olarak kiralama yapan kişinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'turizm konutu' ruhsatı alması gerektiği ve bu ruhsatı da kapısına asması gerektiği öğrenildi. Bu ruhsata sahip olmayan kişilerin kesinlikle kiralama yapamayacakları öğrenildi.

Bu ruhsat haricinde yangın merdiveni, yangın raporu belgesi, atıkların kontrolü belgesi izinlerinin de alınması gerektiği, aksi halde kiralama için gerekli izinlerin verilmeyeceği bunun yanı sıra ağır yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.

KOMŞUDAN DA İZİN ŞARTI GELDİ!

Kiralama konusunda en çok gündeme getirilen konulardan biri de komşudan izin oldu. Eğer kiralama yapılan konut, bir apartman dairesi içerisindeyse mutlaka tüm komşulardan izin alınmasının gerektiği, bir komşunun dahi izin vermemesi durumunda kiralama yapılamayacağı öğrenildi.

100 GÜN SINIRI YOLDA!

Yapılması beklenen bu düzenlemelere bir madde daha eklendi. Yapılan açıklamalara göre Meclis'e sunulması beklenen “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nde, tek seferde 100 günden uzun süre kiralama yapılamayacağı öğrenildi.

ŞARTLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK!

Bu kapsamda gelecek ve detaylandırılacak olan bu şartlara kişilerin uymaması durumunda 1 milyon TL kadar para cezasının verilebileceği, bununla birlikte belirli durumlar kapsamında da evlerinin mühürlenebileceği öğrenildi.