Türkiye geneli akıllı şehir planına uygun Bizim Mahalle konsepti hayata geçecek!

Yeni yapılacak olan konutlar hakkında gelen ilk bilgilere göre tüm Türkiye'ye 'Bizim Mahalle' konseptinin uygulanacağı öğrenildi.
Türkiye geneli akıllı şehir planına uygun Bizim Mahalle konsepti hayata geçecek!

Türkiye'nin senelerden bu yana süregelen sağlıksız yapı sorununu çözmek amacı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bir süredir planlamalarının sürdüğü bilinen akıllı şehir projeleri hakkında yeni gelişmelerin ortaya çıktığı ifade edildi. Bu çerçevede de Anadolu kültürünü yansıtacak 'Bizim Mahalle' konseptinin tüm Türkiye'de hayata geçirileceği öğrenildi.

BİZİM MAHALLE KONSEPTİ TÜM TÜRKİYE'DE

Yeni Şafak'ın haberine göre; İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de sağlıksız yapının kaldırılarak yerine kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatılacağı ifade edildi. Bir süre önce İstanbul'da başlayan 'Yarısı Bizden' konut kampanyası ile başlayan kentsel dönüşüme vatandaşların rezerv alanlara gönüllü gidişini teşvik edecek uygulamaların da ekleneceği belirtildi.

AKILLI ŞEHİR PLANINA UYGUN KONUTLAR YAPILACAK!

Konuya ilişkin merak edilenlerin bu süreçte artmasının ardından 'Bizim Mahalle'nin detaylarının belirlenmeye başladığı öğrenildi. Küçük meydanların ve meydanlardan mahallelere açılan ara sokakları ile insanların toparlanabileceği alanların sunulacağı öğrenildi. Bununla birlikte vatandaşların tüm ihtiyaçlarını tek bir alandan sağlayabilmesi için sağlık ocağı, okul, iş yeri, cami, park ve sosyal alanların bu mahallenin içerisinde bulunabileceği ifade edildi.

Akıllı şehir planına uygun olacağı bilinen 'Bizim Mahalle'nin aşırı yağışlarda karşı karşıya kalınan sel suları arıtılarak evlerde kullanıma sunma gibi hayat kolaylaştırıcı bir şekilde tasarlanacağı bilinirken ulaşım konusunda da akıllı şehir konsepti ile ilerleneceği öğrenildi. Tüm bunlar ile birlikte yüksek katlı binaların aksine bahçeli, yatay mimariye uygun ve 5 katlı konutların inşa edileceği öğrenildi.