Türkiye'nin 82. ili orası olacak! Meclise kanun teklifi verildi

Türkiye haritası için yeni kanun teklifi meclise sunuldu. Meclise verilen kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin il sayısı 82'ye yükselecek.
Türkiye'nin 82. ili orası olacak! Meclise kanun teklifi verildi

Türkiye'nin nüfusu her geçen gün artarken nüfusu artan ilçelerin il olması için de çalışmalar başlandı. İl olmaya aday en yakın ilçeler araştırma konusu olurken meclis konu hakkında ilk resmi adımını attı. Meclise verilen kanun teklifi kapsamında Türkiye'nin 82. ili olması için yeni bir ilçe önerisinde bulunuldu. 

Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy imzası ile meclise sunulan kanun teklifi ile Gebze ilçe sınırları içindeki mahalleleri kapsayacak şekilde Gebze adında yeni bir il kurulması talep edildi. Gebze Adında Bir İl ve Bu İle Bağlı İlçelerin Kurulması Hakkında Kanun Teklifi resmi olarak meclise sunuldu. 

GEBZE ADINDA BİR İL VE BU İLE BAĞLI İLÇELERİN KURULMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- Gebze ilçe sınırları içerisindeki mahalleleri kapsayacak şekilde Gebze adında bir il kurulmuştur.

MADDE 2- Gebze Kaymakamlığı ve Gebze İlçe Belediyesine bağlı bütün kuruluşlar Gebze Valiliğine ve Gebze İl Belediyesine bağlanacaktır.

MADDE 3- Şuanda Gebze'ye bağlı nüfus olarak ilçe olma yeterliliğine sahip kent merkezi dışındaki alanlar Gebze'nin ilçeleri olacaktır.

MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Türkiye'nin 82. ili orası olacak! Meclise kanun teklifi verildi

GEBZE İL Mİ OLACAK, TÜRKİYE'NİN 82. İLİ HANGİSİ OLACAK?

Verilen kanun teklifinde Gebze'nin il olması için aranılan tüm şartlara sahip olduğu belirtilerek "Gebze (eski adı, Dakibyza ve Libyssa olan) Kocaeli'nde bir sanayi ilçesidir. Marmara Denizi'nin kuzey kıyısında, İstanbul'un sınır komşusu olan Gebze, Kocaeli'nin en büyük ilçesidir. Nüfus yoğunluğu bakımından çok hızlı bir büyüme gösteren ilçe, Türkiye endüstriyel üretiminin yaklaşık %15'ini karşılamaktadır. Gebze, Kocaeli ili GSYİH'nm %33,7'sini oluşturur. Gebze ayrıca Türkiye GSHİY'nm %1,69'unu üretmiştir. Gebze Organize Sanayi Bölgesi ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır" denildi ve il olmasının gerekli görüldüğü dile getirildi. 

 Meclise sunulan kanun teklifinin kabul görmesi durumunda Gebze Türkiye'nin 82. ili olarak kayıtlara geçecek. Komisyona sunulan kanun teklifi üzerinde henüz görüşmeler ise başlamadı.