Üniversiteliler için illere göre konut fiyatları belli oldu! İşte kiranın en yüksek olduğu iller

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kira fiyatlarının en yüksek olduğu ilçeler tek tek açıklandı.
Üniversiteliler için illere göre konut fiyatları belli oldu! İşte kiranın en yüksek olduğu iller

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala üniversite öğrencileri tarafından en çok barınma sorunu çözülmesi için çalışmalar başlatıldı. Yurt arayışı içinde olan öğrenciler kiralık evlere yaklaşılmadığından bahsetti.

ÖĞRENCİLERE FAHİŞ KİRA ENGELİ!

Üniversiteyi kazanarak istedikleri bölüme yerleşen öğrenciler için artık en büyük engel barınma sorunu oldu. Konu hakkında yapılan araştırmalara göre öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversite illerinde kira fiyatları öğrenildi. İllere göre kiralık konutların ortalama fiyatları şu şekilde verildi;

Eskişehir = 9 bin 113 TL

İstanbul = 17 bin 742 TL

Ankara = 13 bin 484 TL

İzmir = 14 bin 820 TL

Antalya = 16 bin 303 TL

Erzurum = 7 bin 427 TL

Konya = 11 bin 725 TL

Kocaeli = 11 bin 942 TL

Bursa = 11 bin 513 TL

Sakarya = 8 bin 997 TL

KYK YURTLARININ KONUT FİYATLARINA ETKİSİ AÇIKLANDI!

Konut kira fiyatlarının git gide arttığı bu son dönemde öğrenciler tarafından üniversitenin bulunduğu semtte yer alan yurtları tercih etmesi konut fiyatlarını da etkiledi. Fahiş fiyatların geçerli olmadığı bu semtler hakkında yapılan açıklamalara göre konut sahipleri tarafından yüksek seviyelerde bulunamadığı ifade edildi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre emlakçılar tarafından bu durum "Yakınımızda Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kampüsü var. Bu nedenle normalde öğrenciler okula yakın olduğu için bu çevreden ev tutarlar. Ancak bu yıl geçen yıla göre ciddi oranda azalma var.

Okulun yakınına yeni KYK yurtları yapıldı. Biz bu nedenle öğrencilerin yurtları tercih edeceğini durgunluğun sebebinin ise bu olduğunu düşünüyoruz" dedi Esenler'de bulunan bir başka emlakçı U.I. ise "Burada yurt açıldığı için alternatif bir durum gerçekleşti. O yurt olmasaydı şu an burada 10-12 bin lira değerinde olan kiralar 20 bin bandına fırlardı. Çünkü arz talep dengesi var" diye konuşu. İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü civarında emlakçılık yapan Cemal Karakış da "Çevremizde odalarını kiraya veren ev sahipleri de olduğunu duyduk. Özel yurda para vermek istemeyen öğrenci bu şekilde makul bir fiyata tutuyor." şeklinde yapılan açıklama ile duyuruldu.