Uzman isim kiraları düşürecek çalışmayı duyurdu! 'Sosyal kiralık konut' projesi yolda

Ekonomist İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kiraları düşürmeye yönelik yapılan kiralık konut projesi tanıtıldı.
Uzman isim kiraları düşürecek çalışmayı duyurdu! 'Sosyal kiralık konut' projesi yolda

Artan konut fiyatlarına nasıl bir çözüm yolu üretilebileceği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yeni konut projesi duyuruldu. Yapılan açıklamalarda dar gelirli vatandaşların konut ihtiyaçlarını gidermek amacı ile kiralık konut projesinin hayata geçirileceği açıklandı. Bu kapsamın sonucunda ise konut ihtiyacının karşılanması halinde fiyatların da aynı oranda düşürülmesinin beklendiği ifade edildi.

ÖZEL UZUN VADELİ KİRALIK KONUT!

Konut ihtiyacını gidererek fiyatların düşürülmesinin amaçlandığı yeni projeye ilişkin İslam Memiş, "Yeni düzende satılık yok, kiralık var. Bu soruna çözüm 'Sosyal kiralık konut' projesinde olacak. Öncelik büyükşehirler. Dar gelirli vatandaşın konut ihtiyacını gidermek, çalışan eleman sorununun önüne geçmek, kavga ve cinayetleri sonlandırmak amaçlanıyor. Kiralık sosyal konutlar uzun vadeli kira kontratları ile olacak. Kiralık sosyal konut projesi o kadar çok sevilecek ve talep görecek ki, bu işin tuttuğunu gören büyük inşaat şirketleri alternatif olarak 'Özel uzun vadeli kiralık konut' üretecekler." ifadeleri ile tanıtımı yaptı.

KİRA ARTIŞLARI DEVLETİN BELİRLEDİĞİ ORANDA OLACAK!

Bu süreç içerisinde kiraların düzenlenmesi amacı ile de çalışmaların yapılacağından bahseden İslam Memiş, "Devletin belirlediği oranlar ile artış olacak. Hatta bu işe yerel belediyeler bile girecek. Belediyeler bile bu işi hem kazançlı hem de seçim yatırımı olarak görecek. Ne zaman mı başlayacak? Benim tahminim 2024’ün ilk çeyreği. Yerel seçim öncesi ilan edilir ve başlanır. Dediğim gibi gözümüzün gördüğü her şeyi kiralayacağız." diyerek projenin hayata geçirileceği tarihi açıkladı.