Uzman isim net bir şekilde açıkladı! Ev almak için doğru zaman ne zaman?

Konut satın alımları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından uzman isim değerlendirmeler yaparak, ev almak için doğru zamanın bilgisini verdi.
Uzman isim net bir şekilde açıkladı! Ev almak için doğru zaman ne zaman?

Son iki seneye baktığımız zaman konut fiyatlarında görülen ani yükseliş, konut almayı neredeyse hayal noktasına getirmişti. Yaşanan bu durumun ardından emlak sektöründe piyasa temsilcileri tarafından da konut fiyatlarının gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

EV FİYATLARINDA BEKLEDİĞİMİZ İNDİRİM SÖZ KONUSU!

Konut satın almak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında konut fiyatlarında herhangi bir şekilde düşüş yaşanıp yaşanmayacağı yer aldı. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş, fiyatların ciddi oranlarda yükselmesinin ardından ne zaman düşeceği hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere TV Haber’e konuşan Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı, konuya ilişkin "Ev fiyatlarında aslında beklediğimiz bir indirim söz konusu. Bölgeden bölgeye değişmekle beraber yüzde 15, yüzde 20’ye kadar varan ev fiyatlarında bir gerileme şu anda mevcut. 3 milyonluk bir daire; 2 milyon 750 bin lira, 2 milyon 650 bin lira ve hatta yer yer 2 milyon 500 bin liraya kadar düştü. Borsadaki yükseliş banka faizlerinin yükselmesi, mevduata verilen faizlerin yükselmesi gayrimenkul yatırımcısını biraz daha o tarafa çekti." dedi.

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN, NE ZAMAN?

Sunucu tarafından Sarı'ya ikinci el konut fiyatları hakkında "İkinci el konut fiyatlarında son birkaç ay içerisinde yüzde 15 hatta 20’ye varan düşüşler yaşandı. Uzmanlar ikinci el konut fiyatlarındaki bu düşüşün devam edeceğini söylüyor. Ev almak isteyenler ise şu sıralarda piyasalarda yaşanan belirsizlik nedeniyle bekleyişe geçti. Peki ev almak için doğru zaman ne zaman?" şeklinde sorunun yöneltilmesinin ardından, konuya ilişkin "İkinci el satışların bir miktar daha düşmesini özellikle önümüzdeki kış döneminde öngörüyoruz. Ev almak gibi bir düşüncesi olanlar var ise kesinlikle bu dönemi değerlendirmeliler." ifadelerine yerildi.

Bu aralar konut almak için en doğru zaman diliminin olduğu uzman isimler tarafından da vurgulanmış oldu.