Veriler yayımlandı! Ortalama konut fiyatları 2,5 milyon aştı

Endeksa tarafından yayımlanan son verilere göre ortalama konut fiyatlarının 2,5 milyonu aştığı görüldü.
Veriler yayımlandı! Ortalama konut fiyatları 2,5 milyon aştı

Son dönemde artış gösteren konut fiyatları hakkında yeni veriler yayımlandı. Yapılan açıklamalara göre ortalama konut fiyatlarının 2,5 milyon TL'yi aştığı görüldü. Elde edilen bu veriler doğrultusunda güncel rakamlar da merak konusu iken İstanbul ilinde ortalama konut fiyatının 4 milyon TL'yi bulduğu görüldü.

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Gayrimenkul değerleme platformu olan Endeksa tarafından yayımlanan veriler de öğrenilmiş oldu. Haziran ayı itibariyle bu değerlere bakıldığı zaman Türkiye genelinde konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışının yüzde 110 seviyelerinde gerçekleştiği öğrenildi. Yine Türkiye geneline bakıldığında ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 19 bin 653 TL’ye, ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 TL oldu.

İLLERE GÖRE KONUT SATIŞ FİYATLARI VERİLDİ!

Yıllık satış rakamlarına bakıldığında Haziran ayında en çok konut satışı yapılan ilin Hatay olduğu ortaya çıktı. Bu ili ise sırası ile Ankara ve Ordu takip etti. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından düşüş görülen Hatay ilinde son bir yıla bakıldığında yüzde 152 oranında artış yaşandığı ifade edildi. Bunların yanı sıra İstanbul ilinde Haziran ayında 13 bin 578 konut satışı yapıldı. Satış sayılarına göre yapılan sıralamaya göre ise İstanbul’u 7 bin 325 konut satışı ve yüzde 9 pay ile Ankara, 4 bin 503 konut satışı ve yüzde 5 pay ile Antalya takip etti.

screenshot-60-001.png

Depremden sonra İstanbul'u da geçerek yoğun bir göç alan Ankara'da konut fiyatları son bir yılda yüzde 123 artış gösterirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 15 bin 505 TL’ye, ortalama konut fiyatı 2 milyon 15 bin 650 TL’ye çıktığı gözlemlendi.