Yarım Asırlık Arazi Tapusunda Kadastro ve Ayırma İhtilafları Sorunu Arabulucukla Çözüldü!

İzmir'in Menderes ilçesinde yer alan ve 50 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığı devreye giren arabuluculuk komisyonu tarafından çözüldü.
Yarım Asırlık Arazi Tapusunda Kadastro ve Ayırma İhtilafları Sorunu Arabulucukla Çözüldü!

İzmir'in Menderes ilçesinde yer alan ve 50 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığı devreye giren arabuluculuk komisyonu tarafından çözüldü. İşte detaylar...

17 dönümlük arazi hakkında yaklaşık 50 yıldır devam eden miras kavgası devreye giren arabuluculuk komisyonu tarafından çözüldü.



Söz konusu olay İzmir'e bağlı olana Menderes ilçesinde yaşandı. 17 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 50 senedir devam eden dava arabuluculuk ile sona erdirildi ve dava süreci sona erdi.



Kadastro ve Ayırma İhtilafları Çözüme Kavuştu!



Konu hakkında açıklama yapan Arabulucu Avukatı Metin Altmışkara, 4 kardeş arasında 150 dönümlük arazinin 17 dönümü üzerinde yaşanan ve ve 50 yıldır devam eden "kadastro ve ayırma ihtilafları" sorununu çözdüklerini söyledi.



2018 senesinde açılan "tapu iptali ve tescil" davası sürecine rağmen bir çözüme ulaşılamaması üzerine 6 davacı ve 41 davalı, hızlı bir çözüme ulaşmak için mahkeme içi arabuluculuğa başvuruda bulundu.



Kadastro İhtilafları Çözüldü!



Dava süreci hakkında açıklama yapan Altmışkara "50 yıl önceden açılmış davalar var. Kadastro ihtilafları olmuş, ayırma ihtilafları olmuş, en son açılan dava, 1 yıl önce ise de ihtilafın kökeni 50 yıl. Burası 150 dönüm bir yer ancak başvurucular 17 dönümlük bir yerin kendilerinin olduğunu iddia ediyor.



Başvurucular taleplerinde 'Biz zaten yıllardır burayı kullanıyoruz, diğer mirasçılar da hak iddia edebilirler. Bu nedenle tapumuzu ayırmak istedik.' diye mahkemeye ve dolayısıyla arabulucuya müracaat ettiler. Görüşmeler sonucu 6'sı davacı olmak üzere 47 kişi, bu 17 dönümü bağımsız tapu haline getirdiler.



Tarafların talepleri arabuluculuk zaptı ile anlaşma belgesine bağlandı ve hakim de bu anlaşma belgesine göre karar verdi. Rahat bir ortamda çay, kahve içerek duygu ve düşüncelerini anlattılar, 'kararı kendimiz verdik' dediler.



'Mahkemelere gittiğimizde 3 sonuçlu kararlar çıkıyordu, ya kazanıyorduk ya kaybediyorduk ya da kısmen kabul, kısmen ret oluyordu. Bir sürü paralar harcıyorduk' dediler. Bu olaydan sonra bir çoğu barıştı. Mahkemelerde davalı veya davacı olmanın huzursuzluğu yerine ihtilaflarını kendilerinin çözerek daha mutlu olmanın sonuçlarını yaşadılar" diyerek dava sürecinin tamamlandığını söyledi.



Emlak365.com