Yeni noter uygulaması Temmuzda başlıyor! Gayrimenkul ve taşınmaz satışları yapılabilecek

Bugün Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte gayrimenkul ve taşınmaz satışların noterlerde yapılabileceği öğrenildi.
Yeni noter uygulaması Temmuzda başlıyor! Gayrimenkul ve taşınmaz satışları yapılabilecek

Adalet Bakanlığı tarafından resmi internet sitesinden bugün yapılan duyuru ile birlikte yeni noter uygulamasının Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girebileceği öğrenildi. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre yeni noterlik uygulaması ile birlikte gayrimenkul ve taşınmazların satışlarının bu noterlerden gerçekleştirebileceği ifade edildi.

4 TEMMUZ İTİBARİYLE BAŞLIYOR!

Konuya ilişkin bakanlığın resmi internet hesabından yapılan paylaşıma göre “4 Temmuz’dan itibaren düzenlemeye geçecek. O da önemli bir düzenlemeydi. Özellikle taşınmaz satışı ile ilgili tapudaki yoğunluğu giderecek, vatandaşlarımızın işlemlerini daha hızlı ve daha kısa süre içerisinde yapmasını sağlayacak, bürokrasiyi azaltacak önemli bir düzenleme, artık bundan sonra 4 Temmuzdan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek, bu tabi önemli çünkü noterlerimiz artık nöbetçi noter uygulaması ile hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı tapu, resmi dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken, şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak 4 Temmuz’dan itibaren. Geçen yasama dönemimizde son yargı paketlerinden birinde yasalaştırdığımız bir konuydu, bu da bürokrasinin azaltılması noktasında, vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması noktasında çok önemli bir düzenlemeydi ve uygulaması da 4 Temmuz’dan itibaren başlamış olacak, bunun da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadeleri ile yeni noter uygulamasının getirdiği imkanlar da duyurulmuş oldu.

1 SENE SÜRE İLE GEÇERLİ OLACAK!

Tüm bunların yanı sıra bugün alınan karar ile birlikte geçtiğimiz sene getirilen yüzde 25 kira artış sınırının da devam ettiği ifade edildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda Adalet Bakanı Tunç, “1 Temmuz dahildi geçen yılki süreye. 2 Temmuz 2023’ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar 1 yıl süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak. Dolayısıyla bu anlamda özellikle fahiş kiralar noktasında vatandaşlarımızdan gelen yoğun serzenişler vardı. Bu anlamda elbette ki bunlara duyarsız kalmamız mümkün değildi” şeklinde konuştu.