Yeni ZAS sigortası ile ev ve eşyalarınız deprem ve sel felaketlerine karşı güvende! Sigorta düzenlemelerinde neler değişiyor?

Bu yıl ülkemizde üst üste yaşanan ve büyük sonuçlara sebep olan deprem, sel gibi doğal afetlerin sonucunda yaptırılan sigorta daha kapsamlı bir hal alıyor. Yapılan yeni düzenlemeler ile sigortalar artık daha kapsamlı bir hale geliyor.
Yeni ZAS sigortası ile ev ve eşyalarınız deprem ve sel felaketlerine karşı güvende! Sigorta düzenlemelerinde neler değişiyor?

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra Türkiye için yeni depremlere ve felaketlere karşı önlem alınmasının önemi bir kez daha hatırlandı. Bununla beraber deprem sonrası gelen sel felaketi ile beraber yapılan sigortaların kapsamları da arttırıldı. Yapılan çalışmaların hala devam ettiği belirtilirken artık yapılan sigortaların yalnızca ev için değil ev içindeki eşyaları da kapsayacağı belirtildi. Daha öncelerde yapılan DASK sigortası yerine artık ZAS sigortası gelecek. İşte tüm detaylar…

ZORUNLU SİGORTALARDA DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR!

Yaşanan deprem felaketinden sonra gündeme daha fazla gelmeye başlayan zorunlu sigorta poliçelerinde değişiklikler meydana geliyor. Deprem felaketinden sonra üstüne gelen sel felaketi de yaşanınca sigorta şirketleri daha kapsamlı bir sigorta yapmanın adımlarını atmaya başladı. Daha öncelerde yapılan DASK sigortası yalnızca ev gibi taşınmaz mülkü içerisine alırken yeni yapılacak olan ZAS sigortası ile evin içindeki eşyalarda sigorta kapsamına girerek güvence altına alınacak.

Zorunlu Afet Sigortası ZAS olarak adlandırılan yeni sigorta kapsamı ile ilgili değerlendirmede bulunan Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk yaptığı açıklamalarda bu sigorta çeşidinin daha kapsamlı olacağına dikkat çekerek hem konuta hem de konut içindeki eşyalara gelecek zararları kapsayacağını dile getirdi.

KİRACIYA BAŞKA SİGORTA EV SAHİBİNE BAŞKA!

Açıklanan son bilgilerle zorunlu afet sigortasının kapsamının genişletilmesi kararı kamuoyu ile paylaşıldı. Bununla beraber açıklamalarda sigortaların ev sahibine veya kiracıya göre kapsamının da değişeceğine dikkat çekildi. Eğer ki sigortasını yaptırmak isteyen kişi ev sahibi ise sadece konut için DASK yapılacak. Konutta kiracı ise Dask’ın içine eşya sigortası da dahil edileceği belirtildi.

Bununla beraber 3 bin 16 TL olan sigorta ücretinin 6 bin TL’ye çıkartılacağı da belirtildi. Bununla beraber “Türk Reasürans, hazırladığı tasarıyı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (SEDDK) gönderdi. Bu yeni uygulama ile teminatlar da enflasyona endeksli olarak her ay artacak. DASK enflasyona endeksli olacak. ifadeleri ile poliçe fiyatlarının enflasyona göre şekilleneceği de belirtildi.