Yunanistan'da Konut Yatırımı Yapmak Mantıklı Mı?

Son yıllarda sık sık yaşadığı ekonomik kriz ve Avrupa Birliği kararları ile adını duyuran Yunanistan konut yatırımı yapmak isteyen Türk yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.
Yunanistan'da Konut Yatırımı Yapmak Mantıklı Mı?

Son yıllarda sık sık yaşadığı ekonomik kriz ve Avrupa Birliği kararları ile adını duyuran Yunanistan konut yatırımı yapmak isteyen Türk yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Yaşadığı ekonomik kriz nedeni ile diğer Avrupa ülkelerine oranla metrekare fiyatlarının son derece düşük olduğu Yunanistan yatırımcılardan ilgi görebilmek adına yabancı yatırımcılara konut teşviki de sağlıyor. Peki, Yunanistan'a konut yatırımı yapmak mantıklı mı?



Yunanistan'da Konut Yatırımı Nasıl Yapılır?


Hemen yanı başımızda komşu ülkeler arasında yer alan Yunanistan son yıllarda yurtdışında ev satın almak isteyen Türk yatırımcıların da oldukça ilgi gösterdiği ülkeler arasında yer alıyor. Çünkü Yunanistan oturma izni konusunda ev satın alan yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlarken aynı zamanda Yunanistan konut fiyatları da diğer Avrupa Birliği ülkelerine oranla oldukça düşük sınırlar içerisinde yer alıyor. Özellikle de Atina ev fiyatları ile öne çıkmayı başarıyor. Başkentin yanı sıra Yunanistan'ın tatil cennetleri arasında yer alan deniz kenarındaki tatil beldelerinde de müstakil evler kaçırılmayacak fiyatlarla satışa sunuluyor.


Yunanistan'dan ev satın almak isteyen kişilerin iyi derecede İngilizce dil bilgileri bulunmuyor ise kesinlikle bu alanda hizmet veren aracı firmaları takip etmeleri gerekiyor. Komisyonla çalışan bu firmalar cazip fiyatlarla satışa sunulan konutları takip ederek potansiyel alıcıların aradıkları evleri daha kolay bir şekilde bulmalarını sağlıyor. Yine satın alınan konutları daha sonra kiraya vermek isteyen yatırımcılara destek vermeye devam eden bu aracılar Yunanistan emlak vergisi gibi pek çok merak edilen konu hakkında da bilgi desteği sağlıyor.



Yunanistan Emlak Siteleri Üzerinden Ev Almak


Yunanistan'da emlak yatırımı için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise Yunanistan'da hizmet veren emlak sitelerini takip etmek. Pek çok kişi Yunanistan emlak siteleri üzerinden evlerini satışa çıkarırken bu sayede komisyonsuz ev satın alma imkanınız bulunur. Ancak bu noktada iyi düzeyde İngilizce ya da orta seviyede Yunanca konuşmanız gerekir. Çünkü verilen ilanların büyük bir bölümü Yunanca bir bölümü ise İngilizce dilinde verilmektedir. Yani Yunan emlak sitesi üzerinden yapılmak istenen alımlarda dil bilgisi büyük bir zorunluluktur.