Zorun arabuluculuk uygulamasında 15 günde 14 bin 385 başvuru geldi!

Adalet Bakanlığı tarafından ev sahipleri ve kiracılar için yürütülen zorunlu arabuluculuk uygulamasına yapılan başvuru sayısı açıklandı.
Zorun arabuluculuk uygulamasında 15 günde 14 bin 385 başvuru geldi!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi için yürürlüğe konulan arabuluculukta Adalet Bakanlığı tarafından son veriler yayımlandı. Yapılan açıklamalara göre kira, ortaklığın giderilmesi, kat mülkiyeti, komşuluk hukuku ve tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklı hukuk uyuşmazlıklarının giderilmesi için Eylül ayından bu yana yürürlüğe konulan arabuluculuk için yapılan başvuru sayısı belli oldu.

15 GÜNDE 14 BİN 385 BAŞVURU GELDİ!

Konu ile ilgili bugün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Anlaşmalar sayesinde taraflar maddi ve manevi olarak yıpranmadan serbest iradeleri ile aralarındaki uyuşmazlığı sonlandırarak toplumsal barışa hizmet ediyorlar, hem de yargının iş yükü azalıyor." diyerek arabuluculukta daha ilk günlerden gelinen son noktaya değinildi.

Bununla birlikte 1 Eylül'den itibaren ilk 15 günde, kira uyuşmazlıklarından kaynaklı 12 bin 1, ortaklığın giderilmesi uyuşmazlıklarından kaynaklı 1241, kat mülkiyeti uyuşmazlıklarından kaynaklı 893, komşuluk hukuku uyuşmazlıklarından kaynaklı 114, tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklı 68 başvuru olmak üzere yeni alanlarda toplamda 14 bin 385 başvurunun Adalet Bakanlığı'na yapıldığı öğrenildi.

Daha ilk günlerden itibaren talebin ev sahipleri ve kiracılar tarafından oldukça fazla olması hakkında ise "İşte, anlaşmayla sonuçlanan arabuluculuk görüşmeleri sonunda memnuniyetlerini bizlere ileten vatandaşlarımızdan bazıları" ifadeleri ile sorunların çözümlerinin de bu süreçte kolay bir şekilde çözülebileceğinden bahsedildi.

Ev sahibi ve kiracılar tarafından yapılan açıklamalara göre bu sürecin oldukça olumlu yönlerinin bulunduğu ifade edilmiş oldu.