100 Bin TL ihtiyaç kredisi kampanyası! Ziraat Bankası açıkladı, aylık taksitler düştü!

Ziraat Bankası vatandaşların nakit ihtiyaçları için kredi musluklarını açtı. Müşterilerin yüksek tutarlı kredi çekmek istemeleri durumunda Ziraat Bankası 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisi veriyor. Bu ihtiyaç kredisinin aylık taksiti ne kadar oluyor?
100 Bin TL ihtiyaç kredisi kampanyası! Ziraat Bankası açıkladı, aylık taksitler düştü!

İhtiyaç kredilerinde son dönemlerde çok önemli değişiklikler yapıldı. BDDK tarafından yapılan bu değişiklikler pek fark edilmedi ama bankalar uygulamaya soktular. Bu değişiklik ile bankalar artık kolay kolay yüksek limitlerde ihtiyaç kredisi veremiyorlar. Yüksek tutarlarda ihtiyaç kredisi talebinde bulunanlar ise gördükleri maliyetler karşısında adeta şok oluyorlar. 

YENİ DEĞİŞİKLİK NE?

BDDK tarafından uygulamaya sokulan yeni değişiklik ile beraber bankalar 70 Bin TL üzerinde ihtiyaç kredisi kullandırmaları durumunda bu krediye uygulayacakları faizi gösterge faizi ile hesaplanacak şekilde aylık yüzde 1,40 ile yüzde 1,50 aralığına düşürmek zorundalar. Bu faiz oranından fazla bir oranda 70.000 TL ihtiyaç kredisi kullandırılırsa bankalar verdikleri ihtiyaç kredisi kadar yükümlülüğe giriyorlar ve bundan dolayı zararlı çıkıyorlar. Bunun için de çoğu banka 70 Bin TL üzeri ihtiyaç kredisi vermeyi sonlandırdı. Bazı bankalar ise bu kredilerin aylık faizlerini yüzde 3,50 ile yüzde 4 arasına yükselttiler. Bu da çok büyük bir maliyet anlamına geldiği için kimse bu krediyi kullanmayı aklına bile getirmiyor. kamu bankası Ziraat Bankası ise kredi musluklarını vatandaşlar için açtı. 

100 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI!

Ziraat Bankası tarafından müşterilerin finansman sorunlarını çözebilmeleri için 100 Bin TL ihtiyaç kredisi kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında müşteriler yüksel limitli ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar ve herhangi bir faiz maliyeti artışı ile de karşılaşmıyorlar. Müşterilere bu imkanı veren Ziraat Bankası kredi maliyetlerine ilişkin hesaplama tablosunu da yayınladı. 

İhtiyaç kredisi çekmek için Ziraat Bankası'na başvuru yapan vatandaşlara önemli imkanlar sağlanıyor. Müşteriler bütçelerine göre ödeme yapabilmek için esnek ödeme seçeneklerine sahip oluyorlar. Seçilen ödeme planına göre müşterinin kredi geri ödemelerini hangi periyotlarda yapacakları belirleniyor. Bu şekilde müşteriler sağlıklı bir kredi geri ödemesi yapma imkanı bulabiliyorlar. 

100 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

100 Bin TL ihtiyaç kredisi kampanyası! Ziraat Bankası açıkladı, aylık taksitler düştü!

Ziraat Bankası'ndan ihtiyaç kredisi kullanmayı talep eden müşterilerin kredi maliyet hesaplamaları aylık yüzde 1,94 oranında faiz ile yapılıyor. 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisi çekilmesi halinde müşteriler aylık 5.545 TL kredi taksiti ödüyorlar.