12 Aralık'ta Erdoğan açıklayacaktı EYT'de yeni yaş sınırı sızdırıldı! 1999 öncesi kadınlarda 1977 erkeklerde 1975 sonrası için yaş şartı iddiası

12 Aralık tarihli kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen EYT'de yeni yaş sınırı şartı olacağı idida edilmişti. EYT yaş şartı için yeni kulis haberi basına sızdırıldı!
12 Aralık'ta Erdoğan açıklayacaktı EYT'de yeni yaş sınırı sızdırıldı! 1999 öncesi kadınlarda 1977 erkeklerde 1975 sonrası için yaş şartı iddiası

EYT'de son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanmaya devam ederken ne yazık ki ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan kişilere kötü haber gelmişti. İlk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasında yapılan üçlü zirve sonrası yaş şartı gündeme gelmişti. 

Daha önce Çalışma Bakanı Bilgin'in yaptığı tüm açıklamalarda yaş şartı olmayacağı, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan, 5 bin prim gününü dolduran ve kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl hizmet süresini dolduran kişilerin emekli olacakları iddia edilmişti. Hatta Bakan Bilgin tarafından yapılan "EYT çıktığında ilk etapta hemen emekli olacak kişi sayısı 1.5 milyon kişidir" açıklaması da bu tezi desteklemişti.

3'LÜ ZİRVEDEN EYT'DE YAŞ ŞARTI MI ÇIKTI?

EYT yasası meclise sunulmadan önce her 2 bakanın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan toplantıda son bir kez bir araya gelmesi ile pürüz çıktığı iddia edilmişti. Hatta 2 bakanın anlaşmaya varamadığı, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son toplantı yapıldığı gündeme taşınmıştı. Külliyede yapılan son toplantı sonrasında beklenen açıklama yine gelmemişti. 

 EYT'DE YENİ YAŞ ŞARTI KULİSLERİ ISINDI! İŞTE MASADA YER ALAN O FORMÜL...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında Bakan Bilgin bütçe görüşmelerinde açıklama yapacağını duyurmuş ancak zirveden sadece "Meselenin bir boyutu işverenin kıdem tazminatına gidiyor. İşveren diyor ki benim çalışanlarımın büyük kısmını kaybetmek istemeyiz. Çokça talepler geliyor. Yaş sınırı da bunlardan birisi. Çalışmanın teknik yönüyle de alakalı teknik problemler var. Dijital ortamda o dönemin kayıtları sistemde yok" diyerek kapsamlı çalışmaların sürdüğünü dile getirmişti. 

Yeni ortaya çıkan iddialarda kulislere sızdırılan son rakam kadınlarda 46 yaş erkeklerde 48 yaş sınırının uygulanacağı dile getirildi. Bu iddialar doğru çıkarsa 1999 öncesi ilk işe girişi olan ve 5 bin prim gününü doldurmasına rağmen kadınlarda 1977 erkeklerde ise 1975 senesi sonrası doğumlu olan kişilerin emekli olamayacakları ve 46 - 48 yaşı bekleyeceklerini ortaya çıkardı. İddiaların doğruluğunu ise 12 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı kabine toplantısı sonrası konuşması ortaya çıkaracak.