14 gününüz kaldı! Hemen hesabınızı kontrol edin milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uyarı geldi siliniyor

2023 yılına sayılı günler kala Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika uyarısı yaptı. Yapılan açıklama ile kredi kartı, bankamatik kartı ya da puan biriktiren akaryakıt kartları gibi tüm kart sahiplerine 31 Aralık hatırlatması geldi.
14 gününüz kaldı! Hemen hesabınızı kontrol edin milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uyarı geldi siliniyor

14 gününüz kaldı! Hemen hesabınızı kontrol edin milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uyarı geldi siliniyor... Milyonlarca kart sahibine son dakika uyarısı Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu tarafından yapıldı. Özellikle de pandemi döneminde bankamatik kartı ve kredi kartı kullanan kişi sayısında rekor artış yaşanmış, bankalar da daha fazla kişiye ulaşmak adına karta ödül para yüklemesi olarak bilinen chip para, bonus para, mil para, bonus para, bankkart lira gibi uygulamalara hız vermişti. 

Düzenlenen kampanyalar ile kartlarda kazanılan hediye para puan miktarı her geçen gün artmaya devam ederken yıl başına sayılı günler kala kazanılan bu para puanlar için son dakika uyarısı yapıldı.  Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu yapmış olduğu açıklaması ile kart sahiplerini uyardı ve kazanılmış puanların silinebileceğini dile getirdi. 

BANKAMATİK KARTI, KREDİ KARTI OLANLAR AMAN DİKKAT HEMEN KONTROL EDİN! 

Konu hakkında açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu milyonlarca kart sahibini uyardı. Ağaoğlu yapmış olduğu açıklamasında vatandaşlara para puanlar konusunda hakları olduğunu hatırlatarak önceden karta yüklenen puanların silineceği hususunda bir uyarı ya da yazılı bildirim yapılmamışsa itiraz hakkı olduğunu dile getirdi. 

Ağaoğlu yaptığı açıklamasında böyle durumlarda kişinin kazandığı puanların silinmesi halinde vatandaşın itiraz ederek bu para puanları yeniden kartlarına yükletebileceklerini ve biriken puanlarını tekrar kullanma hakkı elde edeceklerini söyledi. 

BANKAMATİK KARTI VE KREDİ KARTINDA BİRİKEN PUANLAR SİLİNİR Mİ, NEREDE, NASIL HARCANIR?

Aydın Ağaoğlu "tüketici kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre tüketicilerle akdedilmiş olan sözleşmeler süresi sonuna kadar tüketici aleyhine değiştirilemez. Açık tarihli verilmiş bir puan kullanma hakkı sonradan sınırlandırılamaz. Bu durum kartını kapatmış olan tüketiciler için de geçerli" diyerek vatandaşları uyardı. 

Kredi kartı ve bankamatik kartlarında bulunan para puanlar o bankanın anlaşmalı market ve işyerlerinde bulunan POS cihazlarında ve anlaşmalı online alışveriş sitelerinde kullanılabiliyor. Biriken puanlar alışveriş esnasında ödenecek olan rakamdan düşülüyor ve böylece vatandaşlar biriktirmiş oldukları para puanlar ile bedava alışveriş yapma imkanı elde ediyorlar.