18 yaş üzeri her vatandaş 365 gün boyunca ÜCRETSİZ yararlanıyor! TC kimlik kartı ile hemen başvurun

Ekonomik olarak yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için çeşitli alanlarda destek sağlanmaya devam ediyor. Hükümet tarafından alınana kararlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine destekler verilirken 365 gün boyunca kesintisiz verilen bir yardım daha açıklandı.
18 yaş üzeri her vatandaş 365 gün boyunca ÜCRETSİZ yararlanıyor! TC kimlik kartı ile hemen başvurun

Ülkemizde artan maliyetler nedeniyle belirli gelir grupları asgari yaşam koşullarını karşılamakta zorlanıyor. Gıda, fatura, eğitim gibi birincil ihtiyaçların karşılanması için gerekli olarak maddiyat giderek artarken maliyetlerin yükselmesi de hemen her kaleme yansımaya devam ediyor.

Türkiye'de enflasyonla mücadele devam ederken ekonomik desteğe ihtiyaç duyan bireylerin sayısı da her geçen gün artıyor. Hükümetin açıkladığı sosyal yardım programları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi olarak belirlenen kişilere ulaştırılırken yeni bir yardımı daha derledik. Bu çerçevede 365 gün kesintisiz olarak muhtaçlık durumu bulunan kişilere özel yapılan 'Aşevi' yardımının da detayları belli oldu.

365 GÜN BOYUNCA KESİNTİSİZ YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik destekler ihtiyaç sahipleri ile buluşturulmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile 18 yaş üzeri her vatandaşa belirli şartlara bağlı olarak yalnızca TC Kimlik kartlarını ibraz etmeleri halinde 'Aşevi ' yardımı yapılacağı bildirildi.

Barınma ve Gıda yardımı içerisinde değerlendirilen gıda yardımı hakkında bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede ''3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti kararıyla tespit edilen yaşlı, engelli, hasta olan ve evinde yemek yapabilecek durumda olmadığı (gerekli yemek yapma araçlarına sahip olmayanlar, evsizler vb.) belirlenen kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşevi hizmeti verilmektedir.'' denildi.

screenshot-5-001.jpg

18 yaş üstü aile bireyi (Aşevi hizmetinin bulunduğu il/ilçelerde) 3294 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı, engelli, hasta olan ve evinde yemek yapabilecek durumda olmadığı belirlenen kişilerin faydalanabildiği bu yardımdan yararlanmak için Kimlik Belgesi'nin sunulması yeterlidir. Sıcak yemek şeklinde verilen bu yardım günlük olarak ihtiyaç sahiplerine sunulmaktadır.

Emlak365.com