65 yaş üstü vatandaşa 63 bin TL'lik ödeme yapılıyor! Kimliğiniz başvuru için yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik destekler ihtiyaç sahiplerine verilmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara duyuru yapılırken yıllık 23 bin TL ödeme yapıldığı açıklandı.
65 yaş üstü vatandaşa 63 bin TL'lik ödeme yapılıyor! Kimliğiniz başvuru için yeterli

Türkiye'de ekonomik desteğe ihtiyaç duyan binlerce vatandaş bulunuyor. Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için hükümet tarafından geliştirilen programlar kapsamında bakanlıklarca ödeme yapılıyor. Devlet destekli ödemeler hak sahipleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ulaştırılırken 65 yaş üzeri vatandaşlara yapılan bir ödeme için de detaylar duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli dönemlerde ve belirli miktarlarda geçiyor. Söz konusu ödemeler barınma, gıda, engelli, yaşlı, sağlık, aile ve eğitim alanlarında veriliyor. Belirli şartlara bağlı olarak hak sahipleri belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler de periyodik olarak gerçekleşiyor. Bu ödemelerden biri de 65 yaş üzeri vatandaşlar için yapılıyor.

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞA DEVLETTEN ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri, ekonomik durumu yetersiz olan bireylere verilmeye devam ederken 65 yaş üzerine duyuru yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde 65 yaş üzerine detaylı bir açıklamaya yer verilirken bir yardım programı daha detaylandırıldı.

screenshot-21.jpg

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal destek paketleri kapsamında ''Engelli - Yaşlı'' yardım programına yer veriliyor. Engelli - Yaşlı aylığı olarak verilen destek programı kapsamında yaşlılara nakit desteği sağlanıyor.

ekran-goruntusu-2023-08-06-164403.png

65 YAŞ ÜZERİNE YILLIK 24 BİN LİRAYA VARAN ÖDEME

Yaşlı aylığı olarak yapılan destek ödemelerinden sosyal güvencesi olmayan, aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak koşuluyla aylık olarak yararlanılıyor. Yaşlıları kapsayan destek ödemeleri aylık olarak yapılıyor. Yaşlı aylığı olarak yapılan destek ödemeleri yıllık 23 bin 972 lira olarak karşımıza çıkıyor.

ekran-goruntusu-2023-08-06-164423.png

2023 yılı için aylık 2 bin 835 TL tutarında ödenen bu destek 65 yaş üstü vatandaşların hesabına yılda 23 bin 972 TL olarak geçiyor. Başvuru için T.C. Kimlik Belgesi yeterli olurken 65 yaş aylığı başvurusu için vatandaşlar bağlı bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne (VGM) başvuru yapabiliyor.

Emlak365.com