2. faz başvurusu 2023 yılında başlayacak SGK çalışan kadınlara ve annelere devlet desteği aylık 325 Euro ödeyecek

Kadınlara devlet desteği paketleri her geçen gün artarken çalışan kadınlara ve annelere ödenen yardımlar için de kapsam genişliyor. Çalışan anne desteği ve bakıcı eğitim teşviki için 2. faz başvurular 2023 yılında yeniden başlıyor.
2. faz başvurusu 2023 yılında başlayacak SGK çalışan kadınlara ve annelere devlet desteği aylık 325 Euro ödeyecek

2. faz başvurusu 2023 yılında başlayacak SGK çalışan annelere devlet desteği aylık 325 Euro ödeyecek.  Devlet yeni destek paketleri ile vatandaşa ekonomik destek vermeye devam ederken bir destek müjdesi de çalışan kadınlara ve annelere verildi.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ve anne olduktan sonra da kariyerlerine devam edebilmelerini sağlamak adına 2023 yılında yeni destek ödemesi müjdesi verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kadınları desteklemeye devam edeceklerini belirtirken SGK Başkanı Kürşad Arat  ise çalışan annelere yeni destek açıklaması yaptı. 

2023'TE ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK, ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELİR?

Dün Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından düzenlenen 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' toplantısı için kapanış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete zam açıklaması yaparak "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz. Bu defa da geniş bir uzlaşma ile bunu yapacağımıza inanıyorum" diyerek uzlaşma beklediğini dile getirmişti. 

Ucuz konut, lojman satış ilanları, emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT haberleri, banka kredileri, konut kampanyaları, TOKİ satışları, altın ve dolar haberlerini anlık olarak takip etmek için uygulamalarımızı indirebilirsiniz... 

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ...

Huawei uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

SGK ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ PAKETİ 2023 BAŞVURU EKRANI YENİDEN AÇILACAK! 

Toplantıya katılan AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Angel Gutierrez Hidalgo yeni destek paketi için 2023 yılında 2. faz başvurusunu almaya başlayacaklarını dile getirdi. SGK Başkanı Kürşad Arat ise proje hakkında yaptığı açıklaması ile 5.153 anneye doğrudan aylık 325 euro çalışan anne desteği, 7 bin 518 kadına ise tek seferlik 200 euroya kadar bakıcı eğitim teşviki verdiklerini dile getirdi. 2023 senesinde başvuru yapan anneler yine bu destek paketinden almaya hak kazanacaklar ve aylık 325 Euro destek ödemesi alarak ekonomik olarak rahatlayacaklar.